({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Jarl Silander

Gör dagen till ett minne för livet

Vid Sävelången finns flera val oavsett om ni vill vigas kyrkligt eller borgerligt. Det finns en rad olika miljöer att välja för själva vigseln och möjligheterna är många till en fantastisk upplevelse och minnen för livet. Kanske är det du söker också en drop-in-vigsel? Det är också populärt här!

 

Skallsjökyrka

Själva vigseln sker ofta i kyrkan, men det går även bra att vigas i Skallsjö kyrkas ljustorn. Ljustornet passar bra för lite mindre vigslar och är ett spektakulärt litet utrymme med fönster åt alla håll och med prismor i mängder hängande från taket. Möjligheten finns även att vigas i den gamla kyrkoruinen i Floda, under bar himmel. Då bokas alltid kyrkan upp samtidigt för back-up vid dåligt väder. Vill man vigas på sin tomt eller vid någon annan vacker plats så går också det bra, om någon av församlingens präster har möjlighet. Läs mer här. 

Öijareds Kapell

Man kan idag som privatperson vigas i det vackra kapellet på kapellkullen på Öijared. Vigselförrättare ombesörjs i dessa fall av brudparet själva. Kapellet rymmer sällskap om upp till 70 personer. Med sina fantastiska omgivningar och naturen direkt inpå knuten inbjuder det till ett riktigt sagobröllop. Kapellet är en del av det svenska kulturarvet. Det är ett intimt och vackert bygge i trä som uppfördes i slutet av 1500-talet och har en speciell atmosfär och otroliga målningar och sniderier. De vackra oljemålningarna är från 1700-talets början och mitt och pryder såväl väggar som inredning. För att hyra kapellet för vigsel kontakta: info@slattensgard.se

Sjölyckan

Sjölyckan intill sjön Sävelången i Tollered, består av ett vackert gammalt trähus och ett fristående båthus, i historiskt vacker miljö som inbjuder till romantik. Till Sjölyckans båthus hör en brygga som det finns möjlighet att vigas på vid bokning av Sjölyckan som festlokal till bröllopsfesten. Vigselförrättare ombesörjs i dessa fall av brudparet själva. Miljön med utsikt mot sjön garanterar vackra minnen av en mycket speciell dag för såväl brudpar som alla gästerr. Läs mer här. 

Nääs Slott

I den stora salen på slottets andra våning kan man samlas för vigsel under stora delar av året. Salens interiör i empirestil ger en ljus och fin känsla för er högtidsdag. I sällskapet kan det vara högst 40 personer inklusive brudpar.

Brudparet bokar själva en vigselförrättare. Nääs Brudmarsch och Nääs Brudvals är vacker musik specialkomponerad för Nääs av kompositören Tormod Tvete Vik i Tollered. Nääs Brudmarsch spelas gärna vid brudparets ingång i Stora salen om så önskas. Läs mer här. 

Slottsparken

Den praktfulla och magiskt vackra slottsparken vid Nääs Slott är en annan populär plats för vigsel vid Sävelången. Det är gratis och tillåtet att vigas i slottsparken, så länge man inte hindrar andra parkbesökare eller spärrar av några ytor etc. Vigselförrättare ombesörjs i dessa fall av brudparet själva. Läs mer här. 

Slättens Loge

I samband med bokning av Slättens för bröllopsfest finns på Slättens Loge även möjligheten att ha sin vigsel. Denna sker då ofta i ladans bottenplan där det finns en liten scen att nyttja vid vigselceremonin och plats för att ställa upp stolar för gäster att sitta. Vigselförrättare ombesörjs i dessa fall av brudparet själva. Läs mer här. 

Nääs fabriker

Vid Nääs Fabriker kan man välja att vigas utomhus, antingen på bryggan eller vid den lilla stranden där det finns en fin plats med grässlänt och två träd precis vid vattnet. I denna sagolika miljö kan ni bli äkta makar. Vigselförrättare ombesörjs i dessa fall av brudparet själva. Läs mer här. 

Mer om vigselförrättare

Vid borgerliga vigslar behöver man ordna vigselförrättare själv. Det finns en lista över möjliga vigselförrättare på Lerums kommuns hemsida.

Frågor och svar inför vigslar i Lerums kommun kan du också läsa mer om här. 

Mer om drop-in vigslar

I området vid Sävelången ges också regelbundet möjligheten till spontanitet och drop-in vigslar vid både Nääs fabriker och Nääs Slott.

Nääs fabriker arrangerar årligen drop-in vigslar, på Alla hjärtans dag och Midsommarafton. Alla välkomnas att gifta sig på vackra Nääs Fabriker under någon av dessa dagar, årets mest romantiska och mytomspunna!

Även Nääs Slott erbjuder möjligheten två gånger om året. På varierande datum en gång varje vår/försommar och en gång sensommar/höst ges chansen att vigas borgerligt i slottets stora sal. Möjlighet finns dessa dagar att förboka en tid för vigseln liksom bröllopsmåltid och fotograf på området, samt ta del av förmånligt erbjudande på brudbukett.