({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Nääs Fabriker i Tollered, Sverige, sett från bryggan i sjön Sävleången.

Fotograf: Linda Jönér

Den ultimata platsen för fest och firande!

Med en mängd spännande festlokaler med anrik historia och naturen inpå, är trakten kring Sävelången en riktig pärla för festliga tillställningar. Slott eller loge, sjönära båthus och mysiga salar med valv och stenväggar, eller varför inte en hel folkpark?Alternativen är flera och valet är ditt, många väljer att förlägga sitt firande här. Vid Sävelången läggs fokus på nuet, sällskapet och umgänget!

 

FLODA

Jernbruket i centrala Floda är en restaurang som passar utmärkt att abonnera för fest och firande. Jernbruket ligger i det gamla magasinet, granne med Sävelången och järnvägsstationen, som en gång tillhörde Floda Järnbruk. Här finns plats för uppemot 100 pers. I restaurangen med sin rustika och grova inredning är menyn koncentrerad på grillat. På Jernbruket står maten i fokus med råvaror från naturen som tillagas över öppen eld. Att laga maten över öppen eld är för Jernbruket den ultimata manifestationen av den matfilosofi de har. Skapandet av alla rätter sker alltid med den vedeldade grillen i centrum. Läs mer här. 

Fotograf: Nicke Johansson

Järnvägskrogen, i Floda stationshus, byggt slutet av 1800-talet är en topprenoverad restaurang med kakelugn och kristallkronor i taket. På Järnvägskrogen erbjuds goda högrevsburgare och härliga klassiska persiska grillrätter mm. Restaurangen kan abonneras för bröllop, fest och tillställningar och rymmer ca 50-70 personer beroende på hur ni önskar att borden arrangeras och dukas. Läs mer här. 

Garveriet - OBS STÄNGT ÖPPNAR HÖSTEN 2023.
I Floda ordnar privata tillställningar och bröllop upp till 300 personer. Här har du möjlighet till unika fester med nytänk och innovativ hållbarhet. Garveriet är en inspirerande plats där hela verksamheten kring gastronomi och dryck bygger på närproducerat och småskaligt med hållbarhet i fokus. På Garveriet är det säsongen och de närodlade produkterna som bestämmer vad som serveras på tallriken. Läs mer här. 

 

Granne med föredetta TCB Café ligger House of Music som visar mängder med rariteter, musikinstrument, scenkläder och originalutgåvor från artister som Elvis Presley och Johnny Cash, samt har en exakt replika av Elvis Presleys barndomshem. Läs mer här. 

NÄÄS SLOTT

Nääs Slott & Slöjdseminarium. I Nääs Slott kan du boka stora salen i slottet för vigsel och hyra andra fina lokaler för fest, konferens och bröllop. De har flera olika lokaler att välja på som rymmer upp till 200 personer.

Fotograf: Linnéa Broberg

Huset Vänhem med sin stora vackra glasveranda och stora matsal gör varje tillställning lyxig och glamorös. Vänhem var från början slottsägaren August Abrahamsons sommarvilla och flyttades till Nääs 1873.

Här passar det ypperligt att hålla bröllopsfest eller firande av bemärkelsedagar och högtider. Lokalen rymmer upp till 140 sittande gäster.

Middag äts med fördel i matsalen som dukas med linnedukar, servetter och vackra stolsöverdrag. Att ha bröllopsvals och dans på stora glasverandan som vetter ner mot sjön, är som taget ur sagorna.

Det finns angränsande rum för mingel och avkoppling. I Vänhem finns även möjlighet för övernattning i sovrum på övre plan. 

Fotograf: Linnéa Broberg

Lekhuset är en stor historisk byggnad med en vidunderlig takhöjd och väl bevarad inredning som gör byggnaden unik i sitt slag. Huset uppfördes redan 1905 och främst för lek- och danskurser. Lekhuset är perfekt för er som vill ha gott om plats och duka med runda bord. Lokalen rymmer upp till 200 sittande gäster och går även att dela av med ett draperi för att ha scen för musik och underhållning. Här kan man själv ordna med catering, dekoration och möblering. Läs mer här. 

I hemtrevliga Kaffestugan vid Nääs Slott serveras sopplunch med gott bröd och smarriga bakverk. Den röda tegelbyggnaden bredvid slottet var tidigare godsets spannmålsmagasin men huserar numera såväl museibutiken Nääs Slottsbod som den mysiga kaffestugan som båda ger genuin sekelskiftesupplevelse.

ÖIJARED

Öijared resort omfamnar skogen er och era gäster och ni kan njuta av miljö, mat och dryck. Personalen hjälper er gärna med allt inför högtidsdagen. På Öijared finns möjligheter under livets alla skeenden. I det unika klubbhuset med sin prisbelönta arkitektur av Gert Wingårdh, blir festen både speciell och minnesvärd. På Öijared får ni en helhetslösning med mat och dryck, dukning och servering. Med flera olika utrymmen och lokaler att välja bland på Öijared kan här huseras både de mindre och större sällskapen. Här kan ni ordna fest för upp till 120 personer. Det finns fin uteterrass, stor restaurangsal med den unika och rustika bergväggen, mindre lounge och biblioteksdel. Läs mer här. 

Slättens Loge ute i Öijareds fantastiska natur och lantliga omgivningar finns denna unika festlokal, populär för bröllopsfester. Logen är delad på två plan i den stora ladan. Här kan ni vara upp till 150 personer. När de stora portarna slås upp känner man Öijareds natur på riktigt. En lantligt romantisk plats. På Slättens är det catering som gäller, t ex från Öijareds Resort som ligger på lägligt gångavstånd. Läs mer här. 

BRUKSORTEN TOLLERED - NÄÄS FABRIKER

Bruksorten Tollered med sin rika kulturhistoria har många både vackra och unika lokaler att upplåta till festligheter och firande.

Nääs Fabriker kan ni fira bröllop och festligheter i en mångsidig festlokal med stora glasfönster ut mot sjön. Få andra platser kan erbjuda den atmosfär som finns på Nääs Fabriker, en atmosfär som direkt sätter stämningen på firandet, oavsett om det är bröllop, företagsfest eller 50-årsmiddag.

Fotograf: Annie Hyrefeldt

Här är plats för upp till 160 gäster. För lite mindre tillställningar rekommenderas ett av de fina Båthusen som ligger direkt på bryggan vid sjön. Den historiska och vackra miljön gör sitt till, men lika viktig är den goda maten och rutinerade och omtänksamma personalen. Vill ni njuta av högtidsdagen tillsammans med många vänner och släktingar kan ni dessutom abonnera hotellet och få det helt för er själva. Hotellet har färdiga bröllops- och festpaket både för stora och mindre tillställningar. Läs mer här. 

Sjölyckan ligger intill sjön Sävelången i Tollered och består av ett vackert gammalt trähus och ett fristående båthus med plats för upp till 70 gäster. Här har ni även en stor terrass att tillgå och en underbar stor gräsmatta. Miljön med utsikten mot sjön och den vackra historiska miljön runtomkring med bruksorten och ett stenkast från Nääs Fabriker, inbjuder till romantik och garanterar vackra minnen av en speciell dag. På Sjölyckan bjuds en ombonad och personlig atmosfär med bordsservering, sjöutsikt, linnedukar och färska blommor på bordet.

Sjölyckan byggdes 1899 som bostad åt den dåvarande disponenten på bomullsspinneriet, Nääs Fabriker. Här väljer ni om ni vill abonnera endast båthuset och fixa catering mm själva, eller lämna över hela arrangemanget till Sjölyckan. Det finns inga tryckta menyer utan allting skräddarsys efter säsong och antalet gäster. Hem till disponenten har halvfabrikaten ännu inte hittat. Läs mer här. 

Mitt i den lilla bruksorten Tollered finns Sveriges äldsta kulturhus Bergasalen. I gamla kontoretmed rymliga Bergasalen, finnsplats för 70-80 gäster. Här är ljust och gott om plats med högt i tak och generöst med fönster. Kaféet intill som ingår när lokalen hyrs, har vackra kryssvalv i taket och består av två mindre rum i fil som rymmer ca 25 personer. Fullt utrustat pentry och allt för stora och små festdukningar, samt ett serveringsrum gör det enkelt att här ordna egen catering till festen. Läs mer här. 

Smedjan i Tollered är en festlokal i en gammal rustik Smedja från 1833. Med eldstaden och städet kvar, som nu fått nytt liv tillsammans med en scen och bar, är detta en magisk lokal för alla typer av firande. Lokalen är komplett utrustad med bestick, glas, tallrikar, stolar och bord för upp till 50 personer. Här kan ni duka för mingel på̊ uteterrassen intill forsen Tollereds ström som dessutom är vackert upplyst på̊ kvällen. Ta med egen mat och dryck eller boka helhetslösning. Komplett ljud- och ljusanläggning finns för uthyrning. Läs mer här. 

Öfvre fabriken finner du i källarvalven under Övre fabriken i Tollered och är en av Sveriges mest spektakulära festlokaler. Inne i berget med vackert belysta fasader, sätter denna lokal tonen för hela tillställningen. Lokalen byggdes 1833, vilket gör Övre fabriken till Sveriges äldsta bevarade spinneribyggnad. Den är lämpligast för 60–150 personer. I lokalen finns bland annat: Stor bar, filmduk, flyttbar scen, ljudanläggning med mikrofon och en ny ljusanläggning för scen och dansgolv. Här kan ni med lätthet ordna catering själva eller köpa en helhetslösning. Läs mer här. 

Dansbanan i Tollered möjliggör att ni kan hyra en hel folkpark. Dansbanan ligger fantastiskt belägen i en sluttning invid Spinnarvallen i Tollered. Storheter som Siv Malmqvist, Calle Jularbo, Miriam Bryant, Kapten Röd och Jokkmokks Jocke har förgyllt sommarkvällarna här sedan 1944. I anslutning till dansbanan finns ett kafé som ingår vid hyra av dansbanan. Läs mer här. 

Fotograf: Sofia Sabel

Tollereds Biograf är med sina 24 sittplatser en av Sveriges minsta fristående biografer. Troligtvis Sveriges enda med kakelugn. Det går bra att hyra biografen med tillhörande kafédel för privata visningar och barnkalas. Till kalas hjälper personalen er att välja och beställa hem film och visar för er. Serveringen tar ni hand om själv. Det finns utrustat kök med kyl och frys och begränsade spismöjligheter. Läs mer här. 

NORSESUND

Stationen i Norsesund ligger vackert invid sjön Sävelången med närhet till pendelstationen. Den gamla stationsbyggnaden rymmer restaurang i unik atmosfär och går att abonnera för fest och firande. Här finns möjligheter för stora och små festevenemang. Ni kan vara upp till 80 personer och det finns olika paketlösningar att välja mellan.

Festen skräddarsys efter dina önskemål. Vill du ha quiz, livemusik eller DJ så går det också att ordna. Specialiteter är den berömda Österrikiska wienerschnitzeln och quiz-aftnar. Läs mer här.