({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: KIM SVENSSON

Möts lite mer vid Sävelången

Vid Sävelången erbjuds stora och små konferenser med gott om plats och färre människor! Välj om ni vill ha slottsmiljö, toppmodern konferensanläggning, historiska anekdoter, sjönära, tillgång till golf och relax eller kanske en konferens helt i hållbarhetens tecken. Sävelången har oavsett ett fantastiskt läge med enkla kommunikationsvägar.Den vackra och lugna miljön ger mötesro och bidrar till ökad kreativitet och sinnesnärvaro. Sävelången är en plats där man vill dröja sig kvar…

 

Nääs Fabriker i Tollered

Välj toppmoderna hotell- och konferensanläggningen Nääs Fabriker till er nästa konferens. Vackert placerad intill sjön Sävelången i en ståtlig gammal

fabriksbyggnad, ger stället inte bara ett skönt miljöbyte utan öppnar också upp för nya tankar och idéer. Här kan 10-250 personer konferera.

Fabriken som varit ett bomullsspinneri har en spännande brukshistoria och många bevarade detaljer från den ursprungliga 1800- och tidiga 1900-talsarkitekturen. Nääs Fabriker är själva sinnebilden för inspiration med den historiska arkitekturen och de ljusa och designade mötes- och konferensrummen. Med den spegelblanka sjön utanför fönstret har ni här de bästa av förutsättningar för mötesro och kreativitet.

Nääs fabriker har dessutom ett rikt utbud av unika aktiviteter att erbjuda, t ex en tur på sjön i elslup eller en historisk vandring i bruksorten Tollered.

Att hotellet stoltserar med moderna och bekväma hotellrum, med över fem meter i takhöjd och rum med utsikt över sjön från egen takterrass, är bara ett plus i kanten. Utan överdrift är hotellmiljön här som ingen annan; vacker, ombonad och med väldesignade rum rakt igenom. Här kan du läsa mer. 

Nääs Fabriker i Tollered, Sverige, sett från bryggan i sjön Sävleången.

 

Öijared Resort

Låt naturen bli platsen för er nästa konferens!  På den natursköna halvön mellan sjöarna Mjörn och Sävelången ligger Öijared med en nära tusenårig historia. Här finner du både slott och kojor, vandringsleder och ett unikt hotell med restaurang och relaxavdelning.

De underbara konferenslokalerna med utsikt över Öijareds unika miljö skapar förutsättningar för lyckade arrangemang. Här finns rum för både stora och små möten, från 6 till 100 personer.

När du möts av den vackra naturen är det svårt att tro att du bara är 35 minuter från Göteborg och 25 minuter från Landvetter flygplats. Öijared är själva sinnebilden av lugn och ro och naturen inbjuder till stillhet och eftertanke.        

På Öijared finns också många möjligheter till en aktiv konferens, bl.a. den populära multigolfbanan för både frisbeegolf och footgolf. Läs mer här.                 

                                                       

Sjölyckan i Tollered

Hälsa på hos disponenten! Konferera på Sjölyckan i Tollered och få minnen och anekdoter på köpet! Här kan ni vara upp till 70 personer. 1899 byggdes detta vackra trähus intill sjön Sävelången, som bostad åt den dåvarande disponenten på bomullsspinneriet, Nääs Fabriker.

Här bjuds en ombonad och personlig atmosfär med bordsservering, sjöutsikt, linnedukar och färska blommor på bordet. Med närheten till E20, Göteborg och förbindelser är Sjölyckan den perfekta platsen att mötas på över dagen. I de vackra omgivningarna härskar lugn och inspiration.  Med mycket fantasi och lite galenskap förmedlas här en känsla till dig som gäst att du är hos självaste disponenten under tiden det begav sig. Koppla av en stund i glasverandan, mys framför öppna spisen eller sträck ut några minuter i det gamla rökrummet. Under åren har huset fyllts av historier. Om spöken, stölder, förbjuden kärlek, lycka, svek, kungen, Magnus Härenstam och… kanske berättas historien under kaffepausen. Läs mer här. 

 

Smedjan i Tollered

Konferera i hjärtat av kulturarvet i Bruksorten Tollered – en av Sveriges bäst bevarade bruksorter. I Smedjan kan du forma en mer personlig och intim och konferens, ni kan här vara 40-75 personer beroende på vilken möblering/sittning man väljer.  Smedjan inbjuder till inspiration och kreativitet i en inramning av eldstad, scen, bar, stenväggar och vatten. Här är det populärt med dagskonferenser och företagsevent som matlagning, föreläsningar, workshops och underhållning.

Som komplement till konferensen kan en guidad historisk vandring bokas. Då ni under en timme guidas runt igenom byns rika utbud av fabriksbyggnader och arbetarbostäder, samt bjuds på spännande anekdoter och intressant historik. Läs mer här. 

 

Kaffestugan vid Nääs slott

I hemtrevliga Kaffestugan vid Nääs Slott serveras sopplunch med gott bröd och smarriga bakverk. Den röda tegelbyggnaden bredvid slottet var tidigare godsets spannmålsmagasin men huserar numera såväl museibutiken Nääs Slottsbod som den mysiga kaffestugan som båda ger genuin sekelskiftesupplevelse. Kontakta personalen för frågor om konferensmöjligheter.

 

Foto av: Kim Svensson