Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Hemestertips vid Sävelången

Naturen kring Sävelången öppnar upp för naturliga och spontana äventyr. Här finns anlagda leder för vandring och cykling samt mängder av aktiviteter med naturen som inramning. Kom och upplev Sävelången i sommar. Här nedan följer några tips på upplevelser i naturen.

Sveriges största golfanläggning med friluftslivet runt knuten

Med hela tre 18-hålsbanor, varav en Pay-and-play, samt en multibana för golf, footgolf och frisbeegolf erbjuds en variation du inte hittar någon annanstans. Friluftslivet blomstrar kring Öijared Resort. Här finns natursköna vandringsleder, löparspår och Mountainbikecykling i varierad terräng. Cyklar med hjälm kan hyras på resorten.

Klicka här för att läsa mer om utbudet på Öijareds hemsida

 

Paddla kanot i ett av Sveriges främsta sjösystem

Hyr en kanot i sommar hos Sjölyckan och bege dig ut i ett av Sveriges främsta sjösystem. Här finns även osänkbara små båtar med elmotor samt en handikappanpassad flotte med plats för drygt 20 personer.

Klicka här för att läsa mer om kanotuthyrning på Sjölyckans hemsida

 

En slottspark med upplevelser för alla

Nääs slottspark är öppen för alla att uppleva. En slottspark i engelsk stil med promenadslingor, gamla ekar och Sveriges tjockaste bok. Här hittar ni rofyllda platser för vila, lek, picknick och naturbad.

Klicka här för att läsa mer om Nääs Slott och slottsparken

Fotograf: Oscar Mattsson

Testa SUP eller trampa dig trött i Sävelången

Under sommaren kan du prova trampbåtar och SUP vid Nääs Fabriker. Här finns även ett populärt utegym och en omtyckt motorikbana samt löparslingor i omgivningen. Efter en aktiv dag kan det vara skönt med avkoppling, vilket är lätt hos Nääs Fabriker som erbjuder både aktivitet och avkoppling. 

Klicka här för att läsa mer om utbudet hos Nääs Fabriker

 

Testa fiskelyckan i Sävelången

Här finns en stor artrikedom och fina fiskeplatser. Fiskebåt med elmotor kan hyras på Sjölyckan. För att fiska i Sävelången krävs fiskekort, följ länk nedan för mer information. 

Klicka här för att komma till hemsidan för fiskekort

Klicka här för att komma till Sjölyckans hemsida

 

Upplev historiens vingslag av brukssamhället Tollered

Gå rundan på egen hand med Nääs Fabrikers app eller läs på någon av de 96 historiska skyltarna. Du kan även boka en guidad historisk vandring längs fabriksbyggnader och bostäder.

Klicka här för mer information om historisk vandring i Tollered

Gotaleden

Fotograf: Jonas Ingman

Njutbar vandring i bygden

Smaka på Gotaleden

Gotaleden är en ny vandringsled mellan Göteborg och Alingsås som passerar området vid Sävelången och längs leden finns flera möjligheter att njuta av det lokala utbudet av mat och dryck.

Klicka här för att komma till hemsidan för Gotaleden

 

Vandra längs Säveåns forsar

Starta vid Garveriet och vandra längs Säveåns naturreservat. Köp med dig godsaker till picknickkorgen eller ta en öl på uteserveringen när du är tillbaka.

 

Floda-Nääs Sjöpromenad

Längs strandkanten sträcker sig vackra Floda-Nääs Sjöpromenad. Leden sträcker sig ca 8 km runt Lilla Sävelången.

 

Besök Stålebo våtmarker

Ett system på 5 dammar som lockar fåglar och fågelskådare från när och fjärran. Uppemot 150 olika arter har skådats. Handikappvänlig utsiktsplats med fikaplats på västra sidan.

 

Naturreservatet Nääs Ekhagar

Ett vackert naturreservat med bredkroniga ekar och andra gamla träd. Flera fina promenadslingor som ansluter till Floda-Nääs Sjöprommenad.