({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Forma Keramik på Floda Torg med Anna Johansson

Forma Keramik

En kreativ oas i natursköna Floda

I den lilla butiken på Floda Torg möts du av keramik i alla dess former, vackra skapelser med sin alldeles egna karaktär. Anna Johansson har bott i Floda den senaste 20 år och valet av plats för butiken var given;

"Floda är helt rätt plats att vara på för min jordnära verksamhet, här tänker vi hållbart och nya spännande kreatörer poppar upp i området med samma tänk."

Anna har en bakgrund som florist och keramiken kom in i hennes liv för ca 25 år sedan och har sen dess förgyllt hennes liv och andras. Hon förstod snabbt att keramiken var där för att stanna, när hon drejade så ville hon aldrig gå hem utan det fanns alltid fler former att skapa. Sakta men säkert tog verksamheten form och idag lär Anna ut drejningshantverket genom flertalet kurser som är själva kärnan i hennes verksamhet.

"Jag älskar keramiken, hantverket och att få lära ut det till andra. Här skapas det otroligt fina möten mellan människor på ett avslappnat och härligt sätt. En typ av jordnära rehab där vi får stanna upp och vara i nuet, en återhämtnings oas för många av kursdeltagarna."

Kurserna är små, med 6 elever i varje grupp och består av både nybörjare och vana utövare. Du skapar utifrån dig själva och Anna finns där och lär ut tekniker, stöttar skapar processen och ger råd på för att utveckla hantverket vidare. Att dreja är svårt och det krävs både träning och tålamod, men när det väl "släpper" så finns det inget roligare än att sitta vid plattan och se alla former växa fram.    

"Jag tror att det blir allt viktigare för oss människor att göra något, som t.ex. Yoga eller plocka svamp. Att skapa med händerna har vi gjort sen urminnestider och jag tror att i det samhälle som vi lever i nu där allt mer sker digitalt så är hantverket ett sätt att komma tillbaka till nuet och till våra rötter."

 

Besök butiken på Floda Torg och bli hänförd av vackra skapelser och härlig stämning, mer information hittar du på hemsidan, klicka här 

Vill du gå en kurs får du vara snabb på bokningsknappen i webbshoppen, de går åt som smör i solsken. 

Du kan också hålla dig uppdaterad via Forma Keramik på facebook och Instagram.