Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

För uppdaterad information om coronaviruset (COVID-19), besök Folkhälsomyndighetens webbplats

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

Här finns ett fantastiskt socialt engagemang och en drivkraft.

  • Anneli Wåhlin

”Är man på besök här i området kring Sävelången, ska man absolut passa på att promenera i den vackra slottsparken vid Nääs Slott! Och gå upp i byn Tollered och se det gamla Tollered.”

Isabelle Östman startade och driver Brique inredningsbutik på Nääs fabriker sedan 2014. Hon är utbildad sjuksköterska med ett brinnande intresse för inredning, färg & form, design och mode. Efter en tids sjukskrivning växte tanken fram att hon skulle göra något annat och i samband med en husrenovering upptäckte hon behovet av en bra inrednings- och livsstilsbutik i Göteborgsområdet. Då föddes idén till Brique.

Berätta om Brique!

Som Lerumsbo sedan barnsben var det självklart för mig att ha butiken i kommunen! Det fanns de som kanske inte helt trodde på idén med butiken på Nääs Fabriker, men idag är Nääs Fabriker ett stort och populärt besöksmål! Här finns så mycket. Hotell med SPA, flera butiker, Kafé, Delikatess-handel, frisör och restaurang. Jag såg potentialen och var helt bestämd på att min verksamhet skulle vara här! Jag har återkommande kunder inom en 5 mils radie, men också många utländska kunder som kommer på besök. Min tanke är att alla ska känna sig välkomna att komma och få inspiration här. Det är en stor bredd i butiken med speciella ting i olika prisklasser. Jag letar ständigt efter guldkorn och handplockar själv allt till butiken från 70 olika leverantörer. Jag gör gärna beställningar vid förfrågningar om specifika föremål eller möbler som kunder beskriver. Jag byter ofta sortiment och gillar när saker tar slut, det gör varje föremål mer speciellt!

Vad är det som gör området kring Sävelången så speciellt?

Människorna! Här finns ett fantastiskt socialt engagemang och en drivkraft. Folk vågar testa nya idéer och det bubblar av kreativitet. Och självklart naturen häromkring! Underbart vackra sjön Sävelången och otroliga bruksorten Tollered, med sin spännande historia och områdets alla vackra gamla byggnader.”

Vad får man inte missa vid ett besök vid Sävelången?

Att besöka Nääs Fabrikers område såklart! Och ta sig runt i byn och se det gamla Tollered.

Tipsa om ett smultronställe!

Nääs Slott! Det är så härligt och fritt där. Stora marker och det känns som att man har hela parken för sig själv. Jag tycker mig känna historiens vingslag när jag är där och nästan förväntar mig möta häst och vagn från förr. De vackra gamla byggnaderna är alla så välbevarade. En förädlad pärla!