({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Tollereds Biograf

Sveriges minsta biograf

Med sina totalt 24 platser kan Tollereds Biograf titulera sig som Sveriges minsta biograf. I samma lokal som nu har det även tidigare visats film, men då för dem i Tollered som arbetade med textilproduktion på Nääs Fabriker och för deras barn.

År 2003 grundades den ideella föreningen Tollereds biograf – Folkets bio som i dag driver biografen och har regelbundna, välbesökta visningar. Cirka 25 aktiva medlemmar driver verksamheten och möjliggör filmvisning i den lilla salongen.

Idag visar man allt från dokumentärer till dramer från olika delar av världen, ibland också Sverigepremiärer och de har också kommit att bli en del av Göteborgs Filmfestival. Dagens teknik skapar också bättre förutsättningar för Sveriges minsta biograf att vara med och få visa stora filmpremiärer som de förr fick vänta månader och t.o.m. år på att få tillgång till, om de överhuvudtaget fick dem, vill säga.

Något unikt för den lilla biografen är Stickbio, det vill säga att man ser film samtidigt som man stickar. Ett populärt evenemang som ofta lockar fullt hus första måndagen varje månad. Det har varit en liten paus för evenemanget med tanke på rådande omständigheter, men nu har Stickbion, liksom Fredagsbion (med lite bredare filmer) kommit igång igen.

Under höstlovet kommer de att visa flera filmer för de yngre besökarna bl.a. Nelly Rapp - Monsteragenten och Trolls 2 - Världsturnén. Det gäller att boka sin biljett i tid då biografen, som sagt, är liten och platserna tar slut snabbt. Det tåls att tillägga att Tollereds Biograf med all säkerhet är en av de få biografer med en öppen spis. Dock används den inte idag, men vi kan tänka att den en gång gjorde stor nytta i den lilla salongen.

Fotograf: Göteborgs filmfestival

Vi vågar påstå att ett biobesök på Tollereds Biograf kan vara bland de mysigaste bioupplevelser du kan få och du hittar all information om filmer och bokning på hemsidan www.tolleredsbiograf.se

Under rådande pandemi säljs bara hälften av biljetterna för att man ska kunna hålla avstånd till varandra.