({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Lilla Nääs - Gå in i en egen värld

Ett besök till butiken Lilla Nääs är verkligen en upplevelse utöver det vanliga. Här finns godishyllor som påminner om godisbutiken där Pippi Långstrump handlade med sina guldpengar. Vackra ting avlöser varandra och varje rum i butiken är inrett efter olika teman, det blir som att vandra omkring i en egen värld, speciellt när du kliver in i den alldeles egna julvärlden.

Butiken ligger i ett hus med mycket historia. Peter Wilhelm Berg, ägare till Nääs slott och grundare till Nääs bomullsfabrik i Tollered lät 1829-1830 bygga detta charmiga hus. Peter W Berg beskrivs som en man som var mån om sin personal, han lät personalen bo ståndsmässigt i detta hus som placerades i början av allén till Nääs slott. Huset rymde 8 lägenheter med vardera 1 rum och kök. År 1904 var det ett jordskalv som kändes kraftigt i stora delar av södra Sverige. Detta skedde en söndagsförmiddag under högmässan när alla satt i kyrkan, det var så kraftigt att det blev en spricka i Lilla Nääs östra fasad som finns än idag.

 

Sen 2018 hyr Ann-Charlotte Nadjim Lilla Nääs och efter många år i branschen med flertalet butiker så var det en dröm som gick i uppfyllelse. Nu fick hon möjlighet att skapa sin alldeles unika butik med café i Grindstugan som huset kallas på området då det var här grinden till Nääs låg en gång i tiden.

På andra våningen i huset är det "julat" för hela slanten i butiken, varje skrymsle och vrå kommer att vara pyntat och hade du ingen julkänsla innan så kommer du definitivt att ha det efter ett besök hos Lilla Nääs. Ett uppskattat inslag från förra året och som kommer att komma i år igen är de populära kranskurserna, med julkransbindning och fika i mysig atmosfär. Håll utkik på Lilla Nääs Instagram

 

 

Här finns det också parkering för hästar på gården för den som hellre kommer ridande på sin fyrbenta vän.

 

Boka in ett besök hos Lilla Nääs, njut av god fika medan barnen leker i lekrummet, upptäck en egen värld av vackra ting och hantverk. Vilket blir ditt favoritrum tro?