({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

Lilla Nääs - Gå in i en egen värld

Ett besök i butiken Lilla Nääs är verkligen en upplevelse utöver det vanliga. Här finns godishyllor som påminner om godisbutiken där Pippi Långstrump handlade med sina guldpengar. Vackra ting avlöser varandra och varje rum i butiken är inrett efter olika teman, det blir som att vandra omkring i en egen värld. Nyfikenheten av vad som väntar bakom nästa hörn är enorm och här finns ett skåp som du går in i och kommer ut till en egen julvärld.

Butiken ligger i ett hus med mycket historia. Peter Wilhelm Berg, ägare till Nääs slott och grundare till Nääs bomullsfabrik i Tollered lät 1829-1830 bygga detta charmiga hus. Peter W Berg beskrivs som en man som var mån om sin personal, han lät personalen bo ståndsmässigt i detta hus som placerades i början av allén till Nääs slott. Huset rymde 8 lägenheter med vardera 1 rum och kök. År 1904 var det ett jordskalv som kändes kraftigt i stora delar av södra Sverige. Detta skedde en söndagsförmiddag under högmässan när alla satt i kyrkan, det var så kraftigt att det blev en spricka i Lilla Nääs östra fasad som finns än idag.

Sen 2018 hyr Ann-Charlotte Nadjim Lilla Nääs och efter många år i branschen med flertalet butiker så var det en dröm som gick i uppfyllelse. Nu fick hon möjlighet att skapa sin alldeles unika butik med café i Grindstugan som huset kallas på området då det var här grinden till Nääs låg en gång i tiden.

Från den 4 november kommer det att vara  "julat" för hela slanten i butiken, varje skrymsle och vrå kommer att vara pyntat och hade du ingen julkänsla innan så kommer du definitivt att ha det efter ett besök hos Lilla Nääs. Ett uppskattat inslag från förra året och som kommer att komma i år igen är de populära kranskurserna, så den 25 och 26 november blir det julkransbindning och fika i mysig atmosfär.

Lilla Nääs kommer anordna julmarknad under helgen den 2:a advent, både lördag och söndag. Marknaden kommer att vara utomhus och det kommer att vara fokus på att skapa en trygg plats för gästerna med goda avstånd. Här kommer du kunna njuta av en traditionell julmarknad som tar dig tillbaka i tiden, med keramik, marsipan, honung, julgodis, bröd, kanderade äpplen, helt enkelt allt som hör julen till. Det går även rykten om att självaste tomten kanske kommer på besök?  Här finns det också parkering för hästar på gården för den som hellre kommer ridande på sin fyrbenta vän.

Boka in ett besök hos Lilla Nääs, njut av god fika medan barnen leker i lekrummet, upptäck en egen värld av vackra ting och hantverk. Vilket blir ditt favoritrum tro?