({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Lisa Forsell

Kalla bad

Vad sägs om ett uppfriskande dopp på någon av våra badplatser?

Kallbad har kommit att bli en het trend under 2020 och hälsoeffekterna är många enligt forskningen och välgörande för både kropp och själ. Kanske du är en inbiten kallbadare redan eller nybörjare och sugen på att testa, hos Kallbad.nu hittar du bra information om kallbad och tips på bra badplatser i hela Sverige.

Kallbad.nu

 

Lerums kommun bjuder på riktigt friska dopp så här års och det finns flera fina ställen att välja på.

Vill du bada från brygga med stege?

Nääs fabriker

Vid Nääs Fabriker finns brygga med stege för sig som föredrar det framför att vada ner i sjön. Vill du lyxa till det lite extra kan du boka in dig på Badhuset hos Nääs Fabriker och sjunka ner i en varm pool eller sitta ner i en varm bastu efter kallbadet. 

Naasfabriker.se

The tannery club 

Här kan du njuta i vår underbara, unika vedeldade bastu och ta ett uppfriskande vinterbad i vackra Säveån.

The Tannery Club

Aspens badplats

Vid aspens badplats finns numera en badstege längst ut på stenpiren och för dig som gillar att vinterbada är detta ett härligt tillskott i kommunen.

Stamsjöns badplats

Stamsjöns badplats har en badstege på stenpiren och njuder in till härliga bad vintertid. Parkering finns samt bänkar vid sjön.

 

Föredrar du att vada ut i sjön?

Hyltornabadet

Hyltornabadet är badplatsen belägen vid Sävelångens södra strand, väster om Floda. Vid badplatsen finns bänkar att sitta vid för en fikapaus. Här finns väldigt begränsad möjlighet till parkering. Enklast är att promenera eller cykla hit från Floda Torg, genom att följa sjöpromenaden västerut. En promenad på cirka 6-7 minuter.

Koordinater: (57.81283090646183, 12.37040179572772)

Drängseredsbadet

Drängseredsbadet är badplatsen vid Sävelångens norra strand, öster om Floda med sandstrand. Grillplats vid stranden med bord och bänkar. Parkering finns 100 meter från badplatsen på andra sidan tågrälsen, men du tar dig enklast hit på cykel eller en 10-minuters promenad från Floda Station, via sjöpromenaden.

Koordinater: (57.815771835516614, 12.370563798290544)

Nääsbadet

Nääsbadet är en mysig badplats med sandstrand belägen längs strandpromenaden vid Nääs. Stranden består av sand och gräs. Här grillplats att tillgå. Det finns gott om parkering vid Nääs Slöjdseminariet och buss 533 går från Floda station till hållplatsen Lilla Nääs, därifrån är det en 15-20 minuters promenad i vacker natur till badplatsen.

Koordinater: (57.81826512349669, 12.389084727126718)

Naturbadplatser vid Nääs Slott

På Nääs slottsområde finns två så kallade naturbadplatser. Första finns ner mot Sävelången med utsikt mot Nääs Fabriker, bakom själva slottet. Denna badplats har grässlänt med naturkant ut mot vattnet.

Naturbad på Lusthusudden har fin sand, gräsmatta och naturkant mot vattnet med avskilt läge vid  Nääs Slott.  Det finns gott om parkering vid Slottet och buss 533 går från Floda station till hållplatsen Lilla Nääs, därifrån är det en 10-15 minuters promenad i vacker natur till badplatserna.