({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Utflyktstips vid Sävelången

Det finns mycket att uppleva vid Sävelången och ibland kan det vara skönt att få tips på hur ett vinnande koncept skulle kunna se ut. Så här kommer några fina utflyktstips från oss.

En närproducerad upplevelse med Elvis-nostalgi  

Starta besöket med elva-kaffe på TCB Café och ett besök i Elvismuséet. Promenera in på Åvägen i Floda och vandra naturreservatet längs Säveåns forsande vatten. Korsa första bron och promenera tillbaka uppströms tills du landar vid Garveriet och en välförtjänt lunch. Köp med dig närproducerade godsaker från Garveriet och komplettera med delikatesser från charkuteriet och fiskbutiken på Floda Torg. Ställ bilen vid Floda Station och ta tåget en hållplats till Norsesund. Om magasinet inte är öppet för konstutställningarna rekommenderas en promenad i vackra Gallvik. Avsluta med en middag på Stationen Norsesund, innan det är dags att ta tåget tillbaka.

Fotograf: Oscar Mattson

En historisk dag i bruksorten

Inled dagen med en historisk vandring i bruksorten Tollered och Nääs Fabriker. Boka guide, ladda ner Nääs Fabrikers app eller strosa runt själv bland de historiska byggnaderna. Avsluta vandringen i butikerna på Nääs Fabriker. Lunchen serveras med fördel på Nääs Slottskafé och Restaurang. Den historiska förkovringen fortsätter med en guidad visning på Nääs Slott. Därefter väntar lek i slottsparken med gungor, käpphästrace och skattjakt. Smaksinnet och shoppingtarmen får sitt, med en fika på Nääs Konsthantverk vid Mellannääs. Här blir det även ett besök hos Slöjd & Byggnadsvård med brukshandel och utställningar. I Floda väntar en matsensation av kött, eld och öl på Jernbruket.

Fotograf: Wikimedia

En aktiv start med en touch av jul

Slå ut i gryningen från första tee på taket av Öijared Resorts prisbelönta golfhus. Eller välj en runda på Multibanan för golf, footgolf och frisbeegolf. Ta lunchen på terassen, med vy över det ni nyss upplevt. Passa på att kolla in domarringen från järnåldern och det lilla skogshuset. Välj den gamla vägen mot Floda, för ett stopp hos Lilla Nääs Konfektyr & Inredning med sin fascinerande julvärld (året om). Stanna även till vid Skallsjö kyrka för att kolla in det magiska glastornet som ändrar färg med kyrkoåret. På Garveriet, Jernbruket eller Järnvägsskrogen i Floda väntar sedan dagens matfinal.

En utflykt i det böljande blå 

Börja morgonen på Sjölyckan och en förmiddag i kanot på Torskabotten och Sävelången. Om det suger i tarmen eller värker i armen efter paddlingen, rekommenderas en lunch på Nääs Fabriker Kafé eller på hotellets restaurang följt av lite shopping i de genuina butikerna på området. Ägna eftermiddagen åt att chilla vid Nääs Slott och Slöjdseminarium med en skön promenad, ett bad eller fiske invid Nääs bro. Som grädde på moset rekommenderas avslutningsvis en middag på Öijared Resort.