({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

Supporta dina locals – det gör skillnad

Tillsammans kan vi hjälpas åt och se till att vi framöver har restauranger att besöka, butiker att handla i och hotell att koppla av på. Det handlar om vilka insatser som du och jag kan göra för att stötta det lokala. Uppmaningen till dig som är frisk och kry; handla lokalt både varor och tjänster.

Flexibilitet, kreativitet och den god viljan är ledorden för våra lokala aktörer i Lerum som trots rådande situation och gör sitt yttersta för att möta vardagen på bästa sätt. Nya problem kräver nya lösningar och det har visat sig på flera sätt ute hos verksamheterna. Vi har samlat några goda exempel från kreativa locals i kommunen.

 

- Swedish Taco tänkte till och ställde om

Restaurangen Swedish Taco var snabba att ställa om sin vardag utifrån nya direktioner och riktlinjer. De valde att ta bort sittplatserna inomhus och satsar nu fullt ut på take away.  Med deras enkla beställningssystem på hemsidan kan du göra din beställning, betala och invänta take away på ett enkelt och smidigt sätt. 

Läs mer om Swedish Taco här

 

- Uteträning på schemat hos Actic Lerum

Vardagen är sig inte lik. De rutiner som vi har lagt grunden för under månader och till och med år har fått sig en törn och vi får tänka nytt. Actic Lerum var snabba med att erbjuda utomhusträning för sina medlemmar för att skapa möjlighet att fortsätta ta hand om sin hälsa även i dessa tider. De anordnar både morgonpass och eftermiddagspass ute i det fria med naturen som arena.  

Läs mer om Actic vattenpalatset Lerum här

 

- Hemlagade soppor från Sjölyckan

Sjölyckan i Tollered erbjuder hemlagade lunch-soppor på ekologiska råvaror för take away. För den som tillhör riskgruppen kan de även lösa drive-through, då får man ringa och beställa så levereras maten direkt till bilen. Soppluncher som take away är ett nytt koncept för Sjölyckan som i vanliga fall mest arbetar med förbokade grupper men som i dessa tider har fått vara kreativa och tänka om för att möta den vardag vi lever i just nu.   

Läs mer om Sjölyckan här

 

- Corona-kampanjen som blev succé i sociala medier, - Det gick lite för bra...

I mitten av mars gick Lammet & Bonden ut med en vädjan till sina följare i sociala medier att köpa deras kött då deras största restauranggrossist inte hade samma efterfrågan som tidigare. Inte hade de kunnat tro att det skulle ses av över 200 000 personer och få 1 183 delningar på facebook. Det gick så bra att de efter bara tre dagar  fick avsluta kampanjen för att kunna säkra efterfrågan. - Så nu finns det att göra fram till vecka 19 säger Gustav Ahlqvist och tillägger - Vi har världens bästa kunder!

Läs mer om Lammet & Bonden här

- Garveriet erbjuder Take away via FoodTruck, nästan som en drive-through

Vid infarten till Garveriet står foodtrucken redo att leverera take-away i form av soppa, bröd och fika. Ett initiativ i att underlätta för oss att köpa med mat på ett enkelt sätt. Det är knappt så du behöver hoppa ur bilen eller kliva av cykeln; nästan som en drive-through. Garveriet har även ställt om större delen av sin produktion för att kunna erbjuda produkter som lätt kan följa med dig hem.

Läs mer om Garveriet här

Hemkortlerum.se, inte kört utan hemkört, lokalt lagad mat hem till dig

Hemkört Lerum är ett initiativ av Lerums Centrumförening och Solkatten för att vi lerumiter skall få god och varierad mat i dessa tuffa tider, och ett sätt för restaurangerna att nå sina kunder. Stötta det lokala näringslivet och frossa bland godheterna nedan, levererat till din dörr.

Läs mer om Hemkört Lerum här

Gotaleden, en vandrande turistguide längs hela leden

Naturens kretslopp rullar på oberoende av Corona eller ej och just nu står våren i full blom och bjuder in oss att ta del av skådespelet. Fågelkvitter, knoppar som brister och vårlökar som sakta slår ut. Vandringslederna har torkat upp och inbjuder oss att ta oss ut. 

Hans Svensson som är ledproducent för Gotaleden berättar för oss om den aktivitet som har varit längs leden den senaste tiden, som ett lämmeltåg av vandrare beskriver han det. En annan detalj som Hans har uppmärksammat under helgerna är alla nya grupper av vandrare som han har stött på. Nybörjare som gett sig ut på sin första vandring men definitivt inte den sista. Han tillägger också att det har varit flera barnfamiljer längs med leden och fördelen är att du kan välja etapp och längd utifrån önskemål.

Apropå den omställning som sker i samhället så nämner han Lerumsföretaget Pathfinder travels som har ställt om sitt utbud från internationella vandringsresor till lokala vandringspaket längs Gotaleden. 

Läs mer om Gotaleden här

Läs mer om Pathfinder travels här

Fotograf: Jonas Ingman

Öijared Resort välkomnar gästerna i vårsolen utomhus

Receptionen på Öijared Resort har flyttat ut och gästerna möts nu upp utomhus i det vackra vårvädret. Grillsäsong på terrassen är igång och uteserveringen står i full blom och det finns bra med plats och utrymme att njuta på. Golfsäsongen har dragit igång på allvar, alla banor är öppna och lockar både erfarna och nybörjare för en runda.

Läs mer om Öijared Resort här

 

Åsa Qvist Ek, Näringslivschef på Lerums kommun avslutar

- Vi i kommunen jobbar nu febrilt med dialog och kommunikation för att se vad som kan vara till hjälp och stöd för våra lokala företagare och det kommer presenteras löpande på vår hemsida om olika insatser som vi på ett rättssäkert sätt kan bidra med som offentlig förvaltning i denna utmanande tid. 

ANDRA BRA LÄNKAR: 

Aktuell information om covid-19 (Lerums kommun)
Visit Lerum - Uppleva och göra i Lerums kommun
Magin kring Sävelången - och plats för alla sinnen
Fler gröna upptäckaräventyr med Utopendla
Ett naturligt aktivt föreningsliv
Allemansrätten - Naturvårdsverket