({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

En ruggig Alingsåsdag med barnen

station: Alingsås

Stängningsdag på förskolan, rastlösa barn och regnruskiga vindar viner. Barnen hade säkert inte misstyckt, men för en vuxen utan funktionskläder är det motigt att dra till skogs eller stå och frysa på en lekplats - men det finns alternativ!

Förutom de caféer Alingsås stad är känd för finns flera barnvänliga platser nära stationen. Alingsås kulturhus, (som egentligen består av flera hus) ligger precis mittemot stationen. I biblioteket finns barnavdelning med myshörnor, spel o.s.v., konsthall och öppen ateljé. På Alingsås museum som ligger närmare torget har mycket fokus lagts på att det ska vara ett ställe där barn trivs att hänga. Muséet har flera våningar, och här finns montrar för historieintresserade, lekhörnor med bl.a. rutschkana och tågbana, DIY-pysselhörnor och en temavåning med olika, ibland interaktiva, utställningar. Ungefär en gång i månaden är det familjelördag på kulturhuset med workshops, barnteater och sagostunder.
Så är det dags att dra vidare till köpcentrumet Storken. Förutom en lov in i Leksaksaffären kan ni åka upp till övre våningen och besöka det öppna lekrummet. Här erbjuds under vissa tider fri barnpassning, i övrigt kan barnen leka i rutschkanan och låtsascafét och skaffa nya kompisar under överinsyn av en vuxen. Det finns en soffhörna och möjlighet att värma barnmat till de minsta.
När det är dags för lunch/middag finns många ställen att välja på - speciellt poppis för barn är kanske Bueno Taco, Triumf glasscafé, och Pinchos.
För en riktig heldag i Alingsås kan också rekommenderas ett besök på nya barnvänliga Nolhaga parkbad som ligger en liten promenad från centrum.