({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Runt Aspen över Goråsbergen

Station: Jonsered-Aspedalen

En äventyrlig och lite krävande skogspromenad på hisnande höjder över sjön.

Denna promenad tar sin början vid Jonsereds station, och går längs en etapp av Gotaleden. Det ryktas om att detta är en av ledmakaren Hans personliga favoritetapper, och ni kommer förstå varför!
Följ skyltning mot Humlebadet (längs med ån norrut). Humlebadet kännetecknas av det hopptorn som är väl synligt från tåget när det åker på andra sidan sjön. Efter badet viker stigen upp på berget, med flera vackra utsiktsplatser. Nedanför ligger hus som det inte går att ta sig till med bil, de som bor där tar båten tvärs över sjön. Promenaden är fortsatt mycket kuperad upp och ner i dramatiska bäckraviner, innan man så småningom kommer tillbaka till civilisationen och kan promenera längs småvägar genom bostadsområden och förbi Aspenäs helgöppna café, Aspenäs herrgård och fina picknickplatser vid sjön. Det är bara att fortsätta framåt på vägen förbi den stora badplatsen så nås så småningom Aspedalen station, med intilliggande Aludden Providore där det finns möjlighet att fika eller äta en härlig lunch. De har också ibland kvällsöppet för middag.
Om det känns som ett viktigt uppdrag att faktiskt bokstavligen gå runt hela sjön går det utmärkt att via cykelväg och ett stycke tråkig bilväg trixa sig vidare till Aspen station och därifrån ta den slingriga lokalvägen (Vacker utsikt även från södra sidan sjön!) mot Jonsered, räkna med att det i så fall tar c:a 4 timmar totalt. Se även:
https://www.gotaleden.se/etapp/jonsered-lerum