({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Lerums kommun, Mimmi Widell

En cykeltur uppåt Stamsjön?

Station: Aspen

En lite tuffare barnvagnsrunda eller en hyfsat enkel sjönära cykelsväng. 

  • Aspensstation - Öxeryd - Stamsjön virka åtta kilometer.

Från Aspens station finns en gång/cykelväg under motorvägen till Hulan. Där ryggsäcken kan packas full av matsäck från Ica.

Därefter promeneras/cyklas längs cykelbana parallellt med Kolborydsvägen mot Öxneryd. Det är en ganska seg uppförsbacke ett tag, men belöningen kommer!

I den goaste nedförsbacken skymtar Långa/Lilla Stamsjön till vänster mellan träden, ja vad den egentligen heter får du nog olika svar på beroende på vilken expert du frågar, men den är i alla fall mer lång än liten.

Nere i backen tar du in på den fina promenadstigen "Stamsjöspåret", tydligt skyltad med gula fyrkanter och nu börjar finaste sträckan hela vägen fram till den stora badplatsen i norra änden av sjön.

En "cykelstig" går genom skogen därifrån mot Lerum, och sedan är det enklast att hålla så rak kurs som möjligt på småvägarna genom bostadsområdet, så länge det går nedför är du på rätt spår och passa på att njut lite av utsikten över Lerum.

Sen är bara det sista äventyret kvar, att ta sig under motorvägen/järnvägen, Kolla var du har stationen, där den ligger finns en nedgång på din sida om motorvägen.