({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

En vacker Alingsåsdag med barnen

Station: Alingsås

Redan testat lekplatserna i Aspedalen, Floda och Partille? I Alingsås finns en av samma kaliber, och i samma område även en vacker park, ett slott, en lantgårdsdjurpark, en stor fet beach och en minigolfbana. Allt detta finner du en promenad på 1-2 km från stationen. 

Lättaste och bilfriaste vägen till Nolhagaparken är att följa perrongen på spår 0 mot Göteborg och ta gångbron rakt fram över bilvägen. Därefter till höger längs Gustav adolfs gatan och rakt fram till Nolhagavägen. Åt vänster ligger parkområdet.
Lekplatsen ligger mellan stora gräsytor och får/ponnyhagar, och där finns små rutchkanor och klätterställningar, sandlåda, hinder/balansbana, gungor, karusellgungor m.m. Det är en populär lekplats även för lite äldre barn. Lekplatsen ligger vid foten av ett berg med utsiktstorn. Det finns stigar för promenad upp på baksidan, men det går också att välja en lite farligare variant och klättra upp. Hur mycket klarar föräldranerverna?  
Intill lekplatsen ligger också barnens lantgård med klapphage och möjlighet att gå in i lagården och lära sig om djuren, och även en bikupa går det att hälsa på och se hur det ser ut inuti. En promenad förbi kolonilotterna leder till Tallhyddan som har minigolf och våffelbuffet och längre bort längs vägen, på andra sidan bron över ån, ligger Playa Mjörn, en lång sandstrand som är frustrerande långgrund för någon som tänkt sig att ta ett snabbdopp med simtur, men fantastisk för lekande barn från bäbisåldern och uppåt.
Möjlighet att köpa glass och fika finns på Tallhyddan och Nolhaga slott.
Prisvärda take-away-alternativ inne i centrum är Smörgåsspecialisten på Torggatan, eller grillkiosken mitt på torget.

Det finns förstås mer att upptäcka i Alingsås - I centrum finns en charmig lekplats i Hjertas park, uppbyggd som en gammaldags stad i minatyr, med många olika hus som barnen kan gå in i/klättra upp i. Perfekt för alla barn och vuxna som gillar rollekar. På Nolbygårds ekobageri en kort busstur bort kan ni äta ert fika och leka i en riktig gammal rälsbuss. Men det blir nog för mycket med allt på samma dag, så spara lite till nästa besök!