({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Lerums kommun

En lite läskig barnfamiljsutflykt

Station: Floda Redan från tåget kan den stora klätterspindeln ses som är en del av Spindelskogens lekplats i Floda. Det är en lekplats med stora springytor, och små och stora utmaningar för alla åldrar.

Här finns balansgångsbanor, flera rejäla klätterställningar, kojor, studsmattor, rutchkana, gungor och grillplats och den ligger dessutom mycket naturskönt vid Sävelångens sydvästliga spets.

I Floda ligger det mesta samlat inom enkelt gångavstånd, och när det är läge för mat eller fika finns det thairestaurang och pizzeria precis intill sjöns utlopp i Säveån, livsmedels/fruktaffärer i det lilla centrumet och caféer finns både i centrum och längre ner längs ån. Floda bibliotek ligger också precis intill. 

Sommartid kombineras gärna lek med bad, på fina och barnvänliga badplatsen Hyltornabadet. Den är inom synhåll från Spindelskogen och nås med en liten promenad längs sjökanten.

För barnvagnsfria familjer med äldre barn som är pigga i benen – kombinera Floda-utflykten med lite äventyr och vandra längs ån till eller från Stenkullen, speciellt vackert i vitsippstider. 

Lekplatser i Lerums kommun