({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

AW-vandring Västra Bodarna-Norsesund via Solveden

Station: Västra bodarna

AW-vandring på c:a en timme i varierad miljö genom by och längs sjökant. Avslutas med fördel på Stationen i Norsesund innan hemfärd.

Från Västra bodarne station följer du bilvägen som går på norrsidan om järnvägen, i riktning mot Göteborg i någon km. När vägen delar sig med skylt mot Norsesund åt vänster väljer du den högra vägen Lärketorpsvägen uppför backen. Den ringlar sig mellan gärdsgårdar och stenmurar som är karaktäristiska för byn Västra bodarna. Håll fortsatt rakt fram även när vägen smalnar av förbi häst- och fårhagar, och så småningom tar vägen slut vid en sjötomt. Där fortsätter en stig in i skogen, där sjön Mjörn börjar smalna av inför sitt utlopp i Säveån. Om du håller den stig som går längs höjden ovanför sjökanten blir det så småningom lite klättrigt, innan du kommer ner till åkanten och så småningom Solvedenvägen, förbi kraftverket ovanför den fina lilla sjön Lillelången. Det är bara att runda den sjön genom fortsätta rakt fram, och så småningom ta till höger längs med järnvägen förbi sjöbodarna och över bron som markerar gränsen mellan Alingsås och Lerums kommun. På denna bro stod folk från de olika socknarna och slogs förr i tiden (enligt en lokförare som kan sin historia) - nu är det mest väsen här när björkarna slår ut sina blad, för då kommer Norsen i mängder nere i ån, det är den fisk som gett Norsesund sitt namn.

Den familjedrivna österrikeinfluerade restaurangen Stationen blir en bra final för denna utflykt om den görs tors-söndag då de håller öppet. Då spelar det ingen roll om ni precis missat tåget.