({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Julborda längs pendeln

Station: Floda/Aspedalen/Norsesund

(Kommer att uppdateras inför julbordssäsong 2020)

Under julbordstider är det kanske extra härligt att gå på julbord i en mysig lantlig miljö med sjöutsikt? Går det att ta tåget till julbordet? Självklart! Flera alternativ finns att välja på, beroende på om du vill hoppa av i princip vid ingången eller promenera/cykla dig hungrig först! Redan julbordat färdigt för i år? Ha detta i åtanke till nästa år, och tipsa chefen!

För den bekväma julbordsbesökaren finns det två ställen som ligger väldigt nära stationen som serverar julbord, det är Stationen i Norsesund, och Aludden Providore i Aspedalen. På Aludden finns även jullunch. 

Vill du promenera en bit rekommenderar vi en jullunch på Nääs slott, då du kan gå Gotaleden/Floda-Nääs sjöpromenad som skyltas från Floda station, c:a 3 km.
I Tollered finns två trevliga ställen Nääs fabriker och Sjölyckan. Dit kan du komma genom att promenera vidare från Nääs, (det blir totalt 6 km från Floda station) eller så tar du i stället Gotaleden norrifrån, från Norsesund (9 km). Det finns också buss 533 till Tollered från Floda station.
Det är också möjligt att från Floda station ta den fina sjöpromenaden längs med järnvägen norr om Sävelången, och sen gå under järnvägen genom att följa skyltar mot Öijared resort och julbordet där. Det blir totalt en promenad på c:a 7 km. Med karta och pannlampa kan du sen traska bort matkoman mot Norsesund station genom mörka skogen och ta dig hem därifrån. Eller är det för äventyrligt? Sov över i så fall och ta det dagen efter.
Samtliga ställen har hemsidor (följ länkarna) där du kan läsa mer och boka ditt julbord!