({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Designer: Eva Robild (2021) Simon Irvine (2015)

- En plats i förändring. Premiäråret 2015 bestod platsen av ekologiskt odlade grön­saker och blommor som växte i den befintliga jorden. Jord som åter är fertil tack vare ekologisk kogödsel. 2017 omvandlades platsen till en perenn plantering med avenbokshäckar som rumsskapare och avdelare. Nu en plats för möten!

Premiäråret för Växtrum skapade Simon Irvine Brobackenslänten, en uppskattad trädgårdsdesigner som ligger bakom flera populära, offentliga trädgårdar. Här blev en ödetomt istället en ekologisk köksträdgård. Under ett par år försåg Brobackenslänten Lerumsbor med både sallad och purkolök. Efter ett par år gjorde Simon om platsens struktur till en permanent grönskande plats utan grönsaker. Med stort intresse för ekologisk odling och ren förtjusning över komposten, uppskattar han de små skillnaderna i en trädgård som föds på nytt varje år. 2021 får platsen än en gång en ny utformning och funktion. Eva Robild har skapat en plats för hållbart lärande.

Växtrumsdesigner Eva Robild berättar

Låt detta växtrummet vara en yta att samlas på för att lära mer och prova! Oavsett om det handlar om en odling, en bokrelease, eller kanske en liten konsert. Platsen är bokningsbar och går att hyra för olika typer av event via Lerums kommun. 

Växtrumsdesigner Simon Irvine berättar

På Brobackenslänten är en stor rund cirkel med stålsarg centrumpunkt. Inledningsvis bestod platsen av ekologiskt odlade grön­saker och blommor som växte i den befintliga jorden. 2017 omvandlades platsen till en perenn plantering med avenbokshäckar som rumsskapare och avdelare.

Relaterade sidor