({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Viktoria Drottz

Centrala Lysekil

Man kan enkelt säga att centrum i Lysekil sträcker sig mellan norra och södra hamnen, via Gamlestan. och att strosa fram längs Gamla Strandgatans trånga gränder upp till Kungsgatan är nästan som att förflytta sig 100 år tillbaka i tiden. 

Promenaden fortsätter längs med Kungsgatan och runt den vackra stadsparken, och bjuder på de små butikernas personliga bemötande och service som är en del av charmen med shopping i en mindre stad. Här finns allt från skönhetssalong, närproducerade produkter, inredning, kläder, skor och dagligvaror till mysiga caféer, pubar och boende.

Flera av stadens InfoPoints, dvs ställen där man kan få tips vad som finns att se och göra i Lysekil, ligger i området, och på Kungstorget - där det ofta pågår torghandel - kan man under sommaren välja att kliva på det lilla sightseeingtåget City-Tuffen.

Här finns också banker, apotek, systembolag, bibliotek och biograf.