({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Privat

Elin och Evelin

Elin och Evelin. Två tjejer med starka åsikter och med ett stort driv. och, jiisses, kan de prata..? Japp! Möt våra glada tjejer här.

Vad kom det sig att ni sökte till Tjuv och polis?

Det var jag, Evelin som sökte. Jag visste inte riktigt vad det var jag sökte till men jag tyckte det verkade kul. Man skulle skicka in en video av sig själv och svara på några frågor och uppge vem man litade mest på. Så då gjorde jag det.

Och då var det Elin du uppgav som den jag litade mest på?

Evelin tittar på Elin och båda skrattar: nej, säger Evelin. Det var en annan tjej, men hon ville absolut inte vara med på detta så då blev det Elin som är den jag litar på näst mest. Båda skrattar.

Vad tror ni det var som gjorde att just ni blev utvalda?

Vi är ju två unga tjejer som är drivna och tar plats. Vi är tydliga med att vi är feminister och väldigt pk! Dessutom är vi väääldigt bra på att prata skrattar tjejerna i mun på varandra.

Var det svårt att hålla tyst och inte avslöja något för vänner och bekanta?

De flesta i min närmsta omgivning visste om det säger Elin. Till exempel så är min tidigare sambo Melina min medhjälpare, så jag kunde prata med henne. Även min familj visste.

Det gjorde inte min pappa, skrattar Evelin. Han visste ingenting när de tog in honom på förhör, stackars pappa. Däremot visste min kille Viktor om det, så jag pratade ju med honom. Men mest pratade vi med varandra. Det kändes tryggt att ha varandra att diskutera med. Vi har kommit varandra väldigt nära under inspelningen av Tjuv och polis.

På vilket sätt kompletterar ni varandra?

Jag är en ja-sägare och Evelin är en nej-sägare, säger Elin och skrattar. Bara det att Evelin sökte och jag hoppade på talar ju för det.

Jag tycker att det mesta är kul, säger Elin, men Evelin säger Stopp, tänker och agerar efter hon har tänkt. Det är bra!

Hur kände ni när ni insåg att ni skulle borra er in i ett bankvalv?

Vi visste ju inte alls vad det innebar så vi förlitade oss på de med borr-kunskap. Min uppgift var ju att ta bort allt DNA genom att spraya klorin i valvet, säger Evelin. Så jag sprayade på rätt rejält! Det stank lite i slutet kan man säga.. fnissar hon. Fokus var: gört och stick!

Du var ju nummer tre att åka ut Evelin, kan du berätta lite om det?

Jag var absolut inte beredd på att åka fast så snabbt! Jag var mer nervös att Elin skulle åka fast för hon var så orolig. Man ser ju i en scen att vi tränar på var Elin ska säga om hon åker fast, direkt när jag går ut efteråt så tar de mig.

Men jag kände mig rätt cool och tänkte att de inte har bevisning för att hålla kvar mig. Vi hade ju planerat alibin för alla platser som vi hade befunnit oss på som kunde verka konstiga, så jag var helt övertygad om att de skulle vara tvungna att släppa mig. Så när de meddelade mig att jag var ute ur spelet kunde jag inte fatta det. Det var så tråkigt att inte få vara med längre!

Du satt ju med i flera förhör, jag måste säga att du var väldigt övertygande.

Min inställning under inspelningen var hela tiden att utgå från det värsta. Jag gjorde planer för allt som kunde hända och var jättefokuserad. Det var nog det som gjorde att jag höll masken så bra.

Till och med förhörsledarna sa det till mig efteråt, att de var imponerade av min ”coolhet” skrattar Evelin.

Hur känns det för dig nu när det bara är du kvar Elin?

Först fattade jag ju inte att Evelin hade åkt ut. Jag blev jätteorolig när Evelin inte dök upp i sjöboden som alla andra, Evelin dyker alltid upp! Och när sen Micke sa att hon inte skulle komma blev jag alldeles tom! Hur ska jag lösa detta?

Tillägg

Elin klarade sin nästan ända fram till mållinjen. Vi ser i sista avsnittet hur hon kämpar mot en av poliserna om att komma först till målet. Dessvärre var polisen lite snabbare. Men väldigt snyggt jobbat Elin!