({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

Sebastian och Fransisco

Här kan ni läsa mer om tjuvparet Sebastian och Francisco. Son och pappa, som tar livet med ro. Hur går det egentligen med pappa Fransiscos träning?

Sebastian, du åkte ju tyvärr ut i senaste avsnittet av T&P, vill du berätta lite om det?

Ja det var ju himla tråkigt!

Men ganska direkt så förstod jag att jag inte skulle kunna komma undan. De hade ju flera indikationer som pekade på att jag hade varit med på rånet, och när de hittade mina pengar hemma hos oss så var det bara att erkänna, skrattar Sebastian. Dessutom tänkte jag att det var bäst för pappa att jag erkände, då kanske de trodde att jag var den enda i huset som varit med. Men så var det ju inte. 

De besökte dig ju på morgonen samma dag som du åkte fast. De frågade lite om din promenad med skottkärran och du svarade, sen gick de. Trodde du att du var säker då?

Absolut! Jag trodde inte att de hade något på mig då. Så när de kom tillbaka på eftermiddagen med häktningsförordning och en husrannsakan blev jag väldigt förvånad. 

Hur kändes det att sitta i förhör med poliserna?

Jag satt ju inte så länge i förhör, men de var skickliga. Det gällde att ha is i magen och komma ihåg vad man sagt. 

Vad kom det sig att ni sökte till Tjuv och polis från början?

Vi sökte till Tjuv och Polis eftersom det verkade som en spännande och rolig sak att vara med om, ett äventyr som vi verkligen ville uppleva.

Vad tror ni det var som gjorde att just ni blev utvalda?

Varför just vi blev utvalda kan nog vara lite svårt att besvara på men både vi kompletterar varandra och hjälps alltid åt, samt att vi är far och son som sällan stressar och tar dagen som den kommer.

Var det svårt att hålla tyst och inte avslöja något för vänner och bekanta?

Att hålla tyst och inte säga något tyckte vi båda var rätt enkelt och självklart. Men det blev lite jobbigt när vi var tvungna till att ljuga för våra nära och kära. Jag är ganska aktiv, säger Sebastian, och mina kompisar tyckte att jag var jättekonstig under inspelningsperioden. Men, när de fick veta att jag varit med i Tjuv och polis förstod de ju varför och tyckte det var kul att jag varit med! Alla reaktioner vi har fått är väldigt positiva, att vi är som vanligt och att de har skrattat väldigt mycket.

På vilket sätt kompletterar ni varandra?

Vi kompletterar varandra på de sättet att om ena är stressad och upprörd så lyssnar den andre och försöker lösa situationen, vi bråkar aldrig och respekterar varandra och därigenom har vi hittat en väl fungerande balans.

Hur kände ni när ni insåg att ni skulle borra er in i ett bankvalv?

Våran första tanke när vi fick reda på att vi skulle borra oss in i ett bankvalv var att detta känns rätt omöjligt, men när vi började planera med resten av gänget såg vi att alla är duktiga på olika saker och insåg därefter att om alla får en arbetsuppgift som passar deras kunskap och erfarenheter så kommer detta att gå vägen!

Vem av er är den som är mest sannolikt skulle råna en bank på riktigt? Varför?

Ingen av oss skulle vilja råna en bank på riktigt men om vi måste välja någon utav oss så är de nog Francisco, just varför är lite oklart men jag tror han gillar spänningen lite mer än mig (Sebastian)

Vad gör ni när ni inte är med i Tjuv och polis?

Jag jobbar som kock, bagare och konditor, säger Francisco. På fritiden gillar jag att vara ute och promenera samt greja med trädgården.

Jag jobbar just nu på Bokhandeln nere i stan och lite på skolan, säger Sebastian. På fritiden tränar jag mycket och umgås med vänner.  

Apropå att träna, tränar du fortfarande så flitigt som du gjorde under serien Francisco? 

Hahaha, nja jag tränar åtminstone mer än jag gjorde innan inspelningen, skrattar Francisco. Sebastian nickar medhåll, men rökningen har jag trillat tillbaka på tyvärr. Men någon last får man ju ha. 

Avslutningsvis, hur känns det för dig för dig Francisco, att vara ensam kvar?

Ja det känns ju tråkigt förstås. Jag hade ju hellre sett Sebastian i final. Men nu är det som det är och vi får se hur det går nästa vecka. 

Ja jättespännande! Vinner du?

Hahaha, det kan jag inte svara på skrattar Francisco.

Tillägg

Trots tappert kämpande åkte även Fransisco ut, precis vid mållinjen. Snyggt jobbat Fransisco för att du nådde så långt!