({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Badplatser i Lysekil

Lysekil erbjuder många platser för sol, bad och krabbfiske. Antingen om en vill ligga på klippor och lapa sol eller få sand mellan tårna när en springer ut i vattnet finns det mycket att välja mellan. Här nedanför listar vi Lysekils populäraste badplatser, och även smultronställena Lysekilsborna älskar mest.

Badplatser i Lysekil:

Pinneviksbadet
Lysekils populäraste badplats. Här kan du välja mellan sandstrand, klippor eller gräs att lägga handduken på. Det finns bryggor att bada ifrån samt perfekta krabbfiskeställen. Långgrund sandbotten gör Pinnevik perfekt för barnfamiljer. Kiosk. Bra parkeringsmöjligheter.

Stångehuvud
Längst ut på naturreservatet Stångehuvud ligger solen som allra bäst hela dagen. Att värma upp sig på varma klipphällar av röd bohusgranit för att sedan ta ett svalkande dopp. Kanske ta en snorkeltur runt Kramkistan eller hoppa från klipporna?

Galleberget Rinkenäs 
Välj mellan hopptorn eller stege för att ta dig ner i vattnet. Klippor och gräs att lägga handduken på. Finns även toalett alldeles runt hörnet. 

Norra Hamnen
Strandpromenaden i Norra Hamnen erbjuder många bad och solmöjligheter. I hamnen finns inhägnat område med trampolin och sötvattenduschar. Lite längre bort på promenaden finns det stege och hoppmöjligheter samt härliga solstolar att ligga och torka i. 

Ålevik
Mysig liten badplats med gräs, klippor och en brygga att bada från. Ligger alldeles nedanför dansgillet i Ålevik. Två beachvolleybollplaner och en beachfotbollsplan.

Långevik
Långeviks badplats har varit väldigt populär med både klippor och sand. Ett tips är att ta med badskor då Långevik har en väldigt stenig botten. Parkeringsplats och toalett finns tillgänglig.

Valbodalen
På ett vindstilla Valboholmen utanför småbåtshamnen i Valbodalen hittar på bryggor, sand och klippor. Toalett finns tillgänglig. 

Kallbadhuset
Inhägnat badområde i hamnen utanför badhusparken. Öppet för medlemmar i Kallbadhusets Vänner. Bli medlem

Trampen
Utanför Kallbadhuset ligget ett bryggdäck med stege och hoppmöjligheter. Dusch och toalett finns i hamnens servicebyggnad. 

Badplatser på Skaftö:

Bökevik, Fiskebäckskil - klippor, sand, brygga, kiosk, toalett
Rödbergsvik, Östersidan – sand, barnvänligt
Klyftan, Grundsund – klippor, sand, toalett
Rågårdsvik - klippor, sand, bryggor, toalett, barnvänligt

Badplatser i Lyse:

Fiskebäcksvik – klippor, sand, barnvänligt, handikappvänlig toalett
Kolleröd – klippor, sand, gräs, kiosk, parkeringsplats, toalett, RWC, dusch
Stretudden – gräs, klippor, sand

Badplatser i Brastad:

Govik – barnvänligt och toalett
Vrångebäck – barnvänligt, bryggor, toalett
Barkedal – klippor, sand, gräs, barnvänligt, trampolin, toalett.
Röe-Sandvik – klippor, bryggor, toalett
Sandvik – klippor, bryggor, toalett
Holma – klippor, bryggor, toalett

För att läsa mer om Lysekils kommuns badplatser besök Lysekils kommuns hemsida här.