Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Kalle Lind är fotograferad av Gabriel Liljevall, Mari Jungstedt är fotograferad av Anna-Lena Ahlström, Zeina Mourtada är fotograferad av Ulrika Ekblom.

23
okt

Bokens dag
Lysekil

Bokens dag besöks av författarna Kalle Lina, Mari Jungstedt och Zeina Mourtada.

Bokens dag i Lysekil År 1964 tog Lysekils stadsbibliotek och Wallins bokhandel initiativet till det som numera är en tradition. Sedan dess har det hört hösten till att Lysekilsborna under en kväll får möta Sveriges största författare. Det är ett samarbete mellan biblioteket, bokhandeln, Studieförbundet Vuxenskolan och ABF som gör Bokens dag i Lysekil möjligt. I år har tre författare bjudits in och vi förväntar oss en riktigt trevlig kväll på Oscars.

Kalle Lind – Hasse Alfredson Kalle Lind, uppvuxen i Eslöv, kallar sig diversearbetare i kulturbranschen. Han gör radiohumor, driver podden Snedtänkt för Sveriges Radio, skriver i Sydsvenskan och Expressen och har samlat på sig stora mängder kuriosa från det svenska nittonhundratalets offentlighet som han gärna delger andra. Till detta ska läggas att han skrivit en rad böcker så som ”Människor det varit synd om”, ”Proggiga barnböcker”, ”88 böcker du inte behöver läsa” och många fler. I år är Kalle aktuell med boken ”Hasse Alfredson: En sån där farbror som ritar och berättar” som kommer att göra smygpremiär på Bokens dag i Lysekil. Det är den stora biografin om Hasse Alfredson som skildrar dennes resa från barndomens Helsingborg, via Lundaspexand till samarbetet med Tage. Boken skildrar den Hasse Alfredson som fyllde folkhemmet med humor, men också bilden av en person som inte alltid litade på sin förmåga.

Mari Jungstedt – Jag ser dig Mari Jungstedt är en av Sveriges mest framgångsrika spänningsförfattare med över 5 miljoner sålda böcker bara i Sverige och med sina böcker utgivna i över 20 länder världen över. Mari arbetade som journalist, bland annat på Ekot och som nyhetsankare på SVT, innan hon började skriva kriminalromaner. Debuten kom 2003 med Den du inte ser, där kommissarie Anders Knutas och hans kolleger vid Visbypolisen för första gången presenterades. Sedan dess har hon skrivit ytterligare tretton böcker i Gotlandsserien och två i Gran Canaria-serien. Tidningen The Times har kallat henne "One of Scandinavia's best crime writers". Nu är Mari aktuell med boken Jag ser dig i vilken en grupp studenter tillbringar helgen ensamma på en den karga och ensliga ön Lilla Karlsö innan höstterminen tar fart på allvar. Ett fruktansvärt brott uppdagas och kommissarie Knutas får tampas med fallet samtidigt som hans eget liv tar en ny oväntad vändning.

Zeina Mourtada – Zeinas green kitchen : gröna recept från hela världen Zeina Mourtada driver en av Sveriges största matbloggar, Zeinas Kitchen. Bloggen vann Matbloggsprisets Folkets val 2015. Ett år senare utsågs hon till en av Sveriges bästa matbloggare av Mitt kök. Och 2018 vann hon Allt om Mat:s stora matpris. Hon driver även en matgrupp på Facebook med över 57 000 medlemmar. Zeina medverkar dessutom som TV-kock i Nyhetsmorgon i TV4 och i Timjan, tupp & tårta i SVT. Zeina Mourtada har med sin välbesökta blogg och sin medverkan i olika tv-program kommit att bli en uppskattad matprofil med recept att lita på. Nu är Zeina tillbaka med en ny kokbok, denna gång med skön och grön mat från olika delar av världen. Spännande, vackra, mustiga rätter som väcker nyfikenhet och matlagningslust. Gå på upptäcktsfärd i boken och låt dig lockas av nigerianska bönbollar, irakisk spenatgryta, chilensk potatissoppa och georgisk böngryta. Vilken mångfald!

När: Onsdag 23 oktober kl. 18.30. Var: Oscars, Havsbadsparken, Lysekil. Biljetter: Entré: 150 kr. Barn/ungdom: 100 kr. Inklusive fika eller provsmakning. Förköp på Lysekils bokhandel tel. 0523-103 20 och Lysekils stadsbibliotek tel. 0523-61 33 72. Begränsat antal platser. Tillgänglighet: Hörslinga finns i lokalen. Loken är anpassad för rullstol. Behöver ni skjuts? I mån av plats kan vi fixa det. Pris 20 kr. Anmälan till Annie på 010-33 00 901. Mer information: Boklotteri, böcker till specialpris, författarna signerar. Bokens dag är ett arrangemang av Lysekils stadsbibliotek, Lysekils bokhandel, Studieförbundet Vuxenskolan och ABF Fyrbodal med stöd av Kulturrådet.

Kontaktinformation

Lysekils stadsbibliotek, Lysekils bokhandel, Studieförbundet Vuxenskolan, ABF Fyrbodal

Oscars, Havsbadsparken, Södra Hamngatan, Lysekil, Sverige

Lysekil


Telefon: +46 523 61 33 72


E-post: Skicka E-post

Hemsida: lysekil.se/