({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Fotograf: Lars-Olof Josefsson

04
aug

Musselfesten
Stadsparken Lysekil

Folkfest i det gröna med mat och musik

Varmt välkommen till årets Musselfest i Lysekils vackra stadspark lördagen den 4 augusti.

Från kl 13:00 erbjuder bohuslänska mathantverkare sina primörer från hav och land, och självklart finns både musslor och något gott att dricka till försäljning på marknadsplatsen.

I år kommer även VegaFish att medverka med sin svenskodlade scampi, dvs jätteräkor som produceras under parollen klimatsmart, hållbart och delikat här i Lysekil! Företagets VD Matilda Olstorpe kommer att finnas på plats för att berätta mer om odlingsprocessen och produkten.

Cafe Kungsgatan kommer att flytta ut en liten del av sin verksamhet till stadsparken, och på Parksnäckans scen spelas skön musik av bandet Salt och Magnus Bäcklund.

TV-kocken Tareq Taylor signerar sina kokböcker och presenterar recept på maträtter med musslor och jätteräkor, samt samtalar med Ulf Elving, konferencier för Musselloppet som går av stapeln samma dag.

Stadsparken är en perfekt mötesplats för trivsam samvaro och just den här dagen också för att skapa intresse för och stilla nyfikenheten kring närodlade och hållbara livsmedel.

Arrangörer av Musselfesten är Musselakademien, som har sitt säte i Lysekil, tillsammans med Leva, Lysekils Bostäder, nätverket Lysekil i våra hjärtan, Svensk Handel,  Havets Hus, Röe Gård och Lysekils Kommun.

Kontaktinformation

Musselakademien

c/o Havets Hus, att: Lennart Davidsson

45333 Lysekil


Telefon: +46 73 340 06 03


E-post: lennart.davidsson@havetshus.se

Hemsida: musselakademien.se


Destination