Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Kul för barn

Här nedan hittar du tips på aktiviteter som passar perfekt för barn och vuxna!

HAVETS HUS

Havets Hus ligger i centrala Lysekil och det är ett saltvattensakvarium som visar hundratals olika arter från Gullmarsfjorden och Västerhavet. Akvariet erbjuder många spännande upplevelser. Färden börjar vid strandområdet och fortsätter genom Västerhavets olika miljöer ända ner till de djupa bottnarna. För mer informtion gå in på www.havetshus.se

 

 

 

 

 

 

NORDENS ARK

Knappt 30 minuters bilfärd från Lysekils centrum ligger Nordens Ark. Här möter du vilda, utrotningshotade djur i en storslagen skärgårdsmiljö. I den zoologiska parken finns ett åttiotal arter som trivs i vårt klimat. Exempelvis snöleopard, Amurtiger och varg. Nordens Ark arbetar för att ge utrotningshotade djur en framtid. Barnens favoriter är höhoppningen och rovdjursmatningen. Parken har öppet alla dagar året runt. Även Nordens Ark har läger för barnen.

RÖE GÅRD

På Röe Gård upplever du lantlig idyll med lugn och barnvänlig miljö. Barnens favoriter är att leka i trägården, gå upp på gårds borgen och under sommaren träffa lantdjuren.

BADA

Badplatser finns på flera platser i kommunen. Används mest på sommaren men vinterbad är också trevligt. Inomhuspool finns på Gullmarsborg och utomhuspool på Vann.

KRABBFISKE

Är alla barns (och vuxnas) favorit! Enkelt - tag en klädnypa och knyt fast ett snöre, fäst en blåmussla och sänk ner den på en stenig strand med tång och vänta....Välj ut den "snabbaste" krabban och ha ett krabbrace med dina kompisar och se vems krabba som först tar sig tillbaks till havet.

GULLMARSBORG

Gullmarsborg är central beläget och har en fantastisk utsikt över havet. Anläggningen erbjuder alla möjlighet till lek och bad. Det finns också en inomhusanläggning för skridskoåkning.

BÅTTURER

ta färjan mellan Lysekil och Skaftö. Packa picknickkorgen och gör en utflykt. Se lista på båtturer.

KAJAK

Paddla kajak på egen hand, i grupp eller gå på en kurs, Lysekil har flera kajakföretag.

RIDNING

det finns flera ridklubbar/skolor i kommunen. Skaftö Ridklubb, Lysekils Ryttarförening och Lysekil Natural Horsemanship center Klockaregården.

GOLF

Golf - spela golf på Pay & Play på Brastad Golfcenter eller Skaftö Pay & Play

MINIGOLF

Spela minigolf på Havets Hus minigolfbana och lär dig samtidigt massor om havet!

BIOGRAF

Lysekil erbjuder ett stort utbud av filmer både i Lysekil och Grundsund

FIKA

Lysekil har många caféer som erbjuder hembakt

LÄS EN BOK

På Stadsbiblioteket kan du hitta en bra bok, lyssna på sagor eller surfa på nätet

HÄLLRISTNINGAR

den mest kända hällristningen Skomakaren och Solstativtavlan ligger strax norr om Brastad och härstammar från bronsåldern ca 3 000 år gamla.

LEKPLATSER

Finns på flera platser i kommunen. En ligger i stadsparken mitt i centrala Lysekil. Det finns också nybyggda lekplatser både vid Havets Hus och i Grundsund. Fler lekplatser hittar du här

NATURRESERVAT 

Det finns flera natur- och strövområden med fin natur och promenadvänliga omgivningar. Stångehuvud, Näverkärr, Vägerödsdalar, Gullmarsskogen m.fl.

NATURPASSET

Testa på orientering i Fjällaskogen med familjen. Köp ett Naturpass och stöd samtidigt en lokal idrottsförening. Naturpasset innehåller karta och tydlig beskrivning på hur ni ska göra. Testa lite försiktigt att hitta några kontroller eller satsa på alla 31! Hittar du minst 20 st erhåller du ett diplom och deltar i en utlottning. Naturpasset finns att köpa via Stångenäs AIS, 0523-48330.

PICKNICK

Packa fikakorgen och ge er ut i skog och mark!

VI ÖNSKAR ER EN TREVLIG VISTELSE I LYSEKIL!