Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Candice Brown influencer från England

    Fotograf: Ulf Svane

Shopping i Lysekil

Lysekil är inte bara en sommarstad. Här finner ni shopping och öppna butiker året runt. Det är även perfekt för att kombinera shoppingresan med mat eller fika.

Lysekils centrum och shoppingområde består främst av Kungsgatan och Kungstorget mitt i staden. Här finner man allt ifrån kultur som böcker och konst till kläder och smycken. Vid Kungsgatan ligger även Lysekils stadsbibliotek och en biograf. Det finns också flera butiker i Södra hamnen och utmed Drottninggatan som löper mellan Södra och Norra Hamen. 

I detta område finns dessutom flera restauranger  och caféer, även dessa öppna året om. Att staden ligger nära havet märks både på menyn och på miljön. Är en sugen på fisk är Lysekil därmed perfekt för att kombinera mat och shopping. Och även för den som inte är sugen på mat från havet finns alltid något att hitta på restauranger eller de mysiga caféerna och konditorierna. 

Tack vare Lysekils breda utbud i centrum är staden det perfekta besöksmålet, inte bara under sommaren, utan även resten av året. De allra flesta butiker håller öppet helgfria vardagar mellan 10:00 - 18:00 samt lördagar 10:00 - 14:00. Avvikelser kan förekomma.

På sommaren sjuder staden av liv och människor i rörelse i hela centrum. På hösten är centrala Lysekil perfekt för att ta en promenad på kullerstensgataorna, ett stopp för kaffe på ett av de många caféerna och möjligheten till upplevelser under Lysekils nya kulturvecka. Vid vintertid finns massor med julshopping och mellandagsreor. Dessutom bör man aldrig missaden mysiga julmarknaden i mitten av december. När våren kommer till Lysekil börjar Stadsparken  blomma och fåglarna kvittra. Perfekt att köpa en glass, en bok eller kanske en take-away-kaffe och sätta sig bland träd och blommor och njuta. 

Bra shopping finns även utanför de centrala delarna , i Brastad/Brodalen där t.ex Röe Gård håller öppet sin pittoreska gårdsbutik året runt, eller på Skaftö, där Lyckans slip har ett litet urval av kläder, hantverk och souvenirer året runt och  där bryggan i Grundsund har flera sommarbutiker, bland annat Hannas i Hamnen.