Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Candice Brown influencer från England

    Fotograf: Ulf Svane

Shopping i Lysekil

Lysekil är inte bara en sommarstad. Här finner ni shopping och öppna butiker året runt. Det är även perfekt för att kombinera shopping med mat eller fika.

Lysekils centrum och shoppingområde består främst av Kungsgatan och Kungstorget mitt i staden. Här finner man allt ifrån kultur som böcker och konst till kläder och smycken. Vid Kungsgatan ligger även Lysekils stadsbibliotek och en biograf. Det finns också flera butiker i Södra hamnen och utmed Drottninggatan som löper mellan Södra och Norra Hamen. De flesta butiker tar emot beställningar via telefon eller mail och tar swish, varorna finns sedan för upphämtning utanför. 

I detta område finns dessutom flera restauranger och caféer, även dessa öppna året om. Att staden ligger nära havet märks både på menyn och på miljön. Är en sugen på fisk är Lysekil därmed perfekt för att kombinera mat och shopping. Och även för den som inte är sugen på mat från havet finns alltid något att hitta på restauranger eller de mysiga caféerna och konditorierna. Våra caféer och restauranger erbjuder take-awaymenyer och swishbetalning. 

Tack vare Lysekils breda utbud i centrum är staden det perfekta besöksmålet, inte bara under sommaren, utan även resten av året. De allra flesta butiker håller öppet helgfria vardagar mellan 10:00 - 18:00 samt lördagar 10:00 - 14:00. Avvikelser kan förekomma.

Varmt välkomna att shoppa i Lysekil!