Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Publikhav med Vänern i bakgrunden.

Årets höjdpunkter 2019

Det händer mycket i Mariestad. Allt från konserter, bilträffar, teater och sportevenemang. Här presenterar vi ett urval av större evenemang under 2019. Listan uppdateras allteftersom.

Old Ox Chamber Music Festival, 27-30 juni

Kammarmusikfestivalen återkommer till Mariestad för sjunde året i ordningen, med internationella stjärnor på scenen blir detta en musikalisk helg du sent ska glömma. 

Plats: Mariestads centrum

Läs mer!

 

Jula BK:s loppis, 30 juni

Jula Loppis och Auktion har arrangerats varje sommar i över 30 år, alltid första söndagen efter midsommar. Loppisen är mycket välbesökt och uppskattad.

Plats: Ullervad

Läs mer!

 

Allsång i parken, 2 juli - 13 augusti

Full fart på Jubileumsteaterns utescen i sommar när det vankas allsång i folkparken. Blandad musik från olika  genrer och olika artister. Ta med din stol eller filt och kom och sjung med i sommarkvällen. 

Plats: Karlsholme folkets park

Läs mer!

 

 

Mariestads sommarfestival, 1-3 augusti

Tre dagars musikfest i folkparken, med artister som Martin Stenmarck, Andreas Lundstedt, Kevin Walker och Rydell & Quick. 

Plats: Karlsholme folkets park

Läs mer!

 

Göta kanalsimmet, 3 augusti

Göta kanalsimmet är en årligt återkommande tradition som är omtyckt och välbesökt både av både deltagare och åskådare. Traditionell knallemarknad i Sjötorp hela dagen.
Göta Kanalsimmet vänder sig både till tävlingssimmare och vanliga motionärer. Deltagarna är allt mellan 5-85 år. Det som gör loppet unikt är framför allt den fantastiska miljön. Att få simma i "Sveriges främsta underverk", påhejad av publik utmed hela sträckan och gå i mål i kanalens första sluss.

Plats: Sjötorp

Läs mer!

 

 

Stora Folkparksdansen, 16-17 augusti

Stora Folkparksdansen arrangeras på Karlsholme i Mariestad varje år i augusti. Dans på två stora banor nonstop och ute på bryggan vid Vänern. Det spelas och dansas även på gatorna mitt i stan under lördagen.  

Plats: Karlsholme folkets park

Läs mer!

 

SpeedArtDesign, 7-8 september

SpeedArtDesign är ett unikt och spännande möte mellan motorsport och konst. En stor folkfest som riktar sig till gammal såväl som ung. Under två dagar förenas fart och motorsport med måleri, grafik, foto och design på gator, torg, parker och gallerier i hela Mariestads centrum.

Läs mer!