Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Vristulvens äventyrscenter

  • Fotograf: Lotta Samuelsson

  • Fotograf: Ove Johansson, Charterfiske

Fem bästa i Mariestad!

  • 08 nov, 2018

I vårt område finns mycket att uppleva och favoriterna är många. Här har vi valt ut några av dem, som passar för årstiden.

Spänning och avkoppling i sjönära miljö

Vristulvens äventyrscenter kommer man naturen nära. Avskilt beläget på en udde intill Vristulvens sjökant bedrivs eko-inriktad verksamhet både på land och på sjön. Området är ett naturreservat och hör till Biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle. Här erbjuds en mängd olika aktiviteter, både för dem som gillar fart och fläkt och för dem som föredrar avkoppling i en rofylld miljö. Utmana familj och vänner i femkamp med spännande grenar och avsluta i bastuvärmen och den vedeldade badtunnan. 

Promenad längs Vänern

I Mariestad är det aldrig långt till vattnet. Med centrum som utgångspunkt kan du promenera både västerut och norrut längs med Vänerns strand. Ta leden som går genom Ekuddens naturreservat och våtmarken Tegelängen med rikt fågelliv. Följ stigen förbi de hundraåriga ekarna och fortsätt förbi campingen och vidare mot Sandviken där nästa naturreservat väntar. Norrut går gång- och cykelvägen längs med vattnet hela vägen till Snapens friluftsområde, 4 km från centrum. Här hittar du flera motionsspår om du vill göra promenaden ännu längre. Packa matsäcken och fixa lunchen utomhus med korvgrillning över öppen eld. 

Rädda Mariestad från Von Nors onda plan

För en aktiv upplevelse inomhus passar Nöjeslokalens utbud av Roomescape, Shuffleboard, Archery-Tag och femkamp. Roomescape är ett livespel där ni, med hjälp av list, nyfikenhet, samarbete och strategi, ska hitta nycklar och ledtrådar, lösa gåtor och kombinationer för att ta er vidare i spelet. Plocka fram tävlingsmänniskan i dig när du och ditt lag ska rädda staden från undergång eller besegra dina motståndare i femkampen. 

Tap Room på Bryggeriet

På Esplanaden mitt i centrum ligger Bryggeriet i Mariestad. Här bryggs lokal öl med stort engagemang och sedan starten 2014 har flera olika sorter av det egna ölet Esplanad tagit plats i sortimentet. Här finns ett stort intresse för att ta fram goda drycker och hur man bäst kombinerar dessa med god mat. En gång i månaden är bryggeriets Tap Room öppet för dig som vill prova den lokala ölen. Andra provningar kan bokas efter överenskommelse. 

Nästa Tap Room är den 22 och 23 februari 2019. 

Vinterfiske i Vänern

Vänern erbjuder goda fiskemöjligheter både från båt och strand. Här finns över 30 arter av sötvattensfisk så som gädda, abbore, gös, lax och lake. Här är det fritt fiske med handredskap. För att uppleva ännu mer av säsongens bästa fiske kan du boka en tur tillsammans med en av fiskeguiderna som finns i vårt område.

Hösttips