Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Sill & Dynamit

Julbord med det lilla extra

Efter julklappsshopping och adventsbak kan det vara skönt att slå sig ner vid ett dukat bord och njuta av julens alla godsaker. Knyt ihop julsäcken med en smakfull julbordsupplevelse på någon av Mariestads restauranger. Här presenterar vi några förslag till en njutbar måltid med det lilla extra.

ABBA-show med originalmusikerna

Ett unikt tillfälle att uppleva ABBA-musik nästan exakt som det lät när bandet turnerade världen över. The Original Band med originalmusiker och sångare på scenen förgyller din julbordsupplevelse på Restaurang Sjöterassen på Jubileumsteatern. Ingen annan show samlar så många ABBA-musiker vid samma tillfälle. Du får dessutom chansen att se originalkostymer, från ABBA museet, som bandets designer Owe Sandström visar upp. Välkomna julen med god mat, bra musik och nostalgi på hög nivå.

Lokalproducerad julstämning

Med Göta kanal strax utanför fönstret kan du njuta av ett vällagat julbord på Norrqvarn Hotell & Konferens. Här serveras ett klassiskt julbord baserat på svenska och lokalproducerade råvaror, med bra vegetariska alternativ och dessutom ett fantastiskt dessertbord. Boka en helhetsupplevelse med övernattning och kanske en stund i den vedeldade bastun och badtunnan som finns på bryggan alldeles intill kanalen. Självklart kan du boka julbord även utan övernattning.
I gästhamnen i centrala Mariestad sprider Sill & Dynamit julstämning med sin härligt juldoftande julmeny med råvaror från Skaraborgs skafferi. Uteserveringens julbelysning lyser upp gästhamnen och från de stora fönstren skymtar Vänern.

Julbord på Bryggeriet

På Esplanaden mitt i centrum ligger Bryggeriet i Mariestad. Här bryggs lokal öl med stort engagemang och sedan starten 2014 har flera olika sorter av det egna ölet Esplanad tagit plats i sortimentet. Här finns ett stort intresse för att ta fram goda drycker och hur man bäst kombinerar dessa med god mat. Under december serveras ett smakrikt julbord som du kan avnjuta tillsammans med bland annat årets upplaga av Esplanad Julöl.

Ta in julstämningen och låt dig väl smaka!

 

Fler julbordserbjudande