({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Gert Olsson

01
maj
-
15
jun

Kul på hjul
På olika platser runt om i Mark

Motorträffar i Fritsla

Varannan onsdagskväll klockan 18 träffas motorintresserade människor på en mycket omtyckt och populär motorträff mitt i den charmiga och gemytliga byn Fritsla. Hit strömmar folk för att beundra omkring 150 uppradade fordon, fika och äta gott samt bränna av ett och annat motorrelaterat samtalsämne med andra besökare. Ett måste för dig dom gillar doften av bensin och ljudet av vrålande motorer.

När du ändå är i Fritsla kan du passa på att hänföras av alla vackra gamla trähus och förläggargårdar som ligger mjukt inbäddade i Häggåns dalgång. Naturen här är fenomenal med lummiga skogar och djupa dalar. Här kan du besöka Fritsla tyglager – den populära butiken som lockar folk från hela Sverige med sitt breda sortiment av tyger, kläder och inredning. Passa på att fika på Bageriet i Fritsla eller Centralkafét i Fritsla. Du kan också köpa med dig godsaker från Majas delikatess och Zebeda Choklad.

Nästa motorträff är onsdagen den 11 maj klockan 18 till 20.

Cadillac club Sweden rullar fram

Som ett tjusigt pärlband kommer ett 50-tal blänkande Cadillacs att hänga längs vägarna i Mark i slutet av maj. Det är Cadillac Club Sweden som rullar mot Två Skyttlar i Kinna där de ska ha sin årliga vårträff. Att de valt denna plats i vårt avlånga land är vi såklart mycket glada för. Här kommer de bo med utsikt mot skog, ängar och en stilla sjö. De kommer äta ekologisk och lokalproducerad mat i en vackert inredd matsal från sekelskiftet och ha ett stort utbud av utflykter inom räckhåll. Kanske kommer de att besöka Ramsholmens naturreservat, beundra utsikten från Hyltenäs kulle eller åka till den det gamla sågverket brokvarn i närheten av Öxabäck? Det fina är att du kan uppleva precis samma sak - med eller utan en tjusig bil. Checka in på hotellet och stanna länge, eller bara över en frukost. Njut av en stunds vila eller en golfrunda. Vandra i den vackra naturen eller paddla på Öresjön.

Det långa ledet av Cadillacs kommer man kunna se rulla fram i Mark från den 27 maj till och med den 28 maj. 

Folkracefestival i Skene

För den som gillar fart och fläkt är folkracefestivalen i Skene en god idé. Den 4 och 5 juni dundrar buckliga och färgglada bilar fram över gupp och kurvor i 80 kilometer i timmen. En god stämning bland avgaser, dammigt väggrus och hundratals besökare utlovas. Slå dig ner vid ett fikabord med en varmkorv och beskåda den fartfyllda och nerviga biltävlingen från tryggt håll.

En annan plats i Skene som också innehåller en del upp- och nerförsbackar, fikabord och känslan av att tappa andan är Assbergs raviner. Till skillnad från racingbanan är det betydligt lugnare, renare och tystare här. Det här är ett naturreservat som är så vackert att det nästan känns overkligt. Framförallt på våren när träden blommar. Här kan du se Viskan slingra fram i stillhet i ett mjukt böljande landskap med spridda buskar, träddungar och betande boskap.

Folkracefestivalen utspelar sig den 4 och 5 juni.

Vackra motorcykelvägar

Att damma av hojen och rulla ut den från garaget är ett säkert tecken på att våren är här. Om du tillhör skaran som förknippar frihet och glädje med att glida fram på två hjul så har du säkert redan hört talas om de vackra vägsträckorna i Mark. Turen runt den stora avlånga sjön Lygnern är oerhört poppis bland mc-folket. Särskilt vacker är sträckan vid den idylliska orten Tostared som ligger högt belägen över Lygnern. Vägen som passerar här är, enligt markborna själva, en av de vackraste i hela Mark och den svindlande utsikten över fälten som sträcker sig ner mot sjön lämnar ingen oberörd. Susar du fram här så har du Lygnerns glittrande vattenspegel som ständig följeslagare. Stanna gärna vid den uppskattade badplatsen Bokskogen. Här bildar de mäktiga bokträd ett skirt och grönskande tak och du kan njuta av sandbotten, släta klippor och sol.

Har du ingen motorcykel så garanterar vi att vägarna är lika vackra från vilket fordon som helst. Väl värt att utforska!