({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
01
okt
-
13
nov

Konstutställning - Dalslands konstmuseum
Upperud

Modern konst samsas med dalsländskt hantverk i en fantastiskt miljö.

Uppe på en höjd med fantastisk utsikt över sjön Spången ligger Dalslands konstmuseum.Den långa röda museibyggnaden smälter väl in i den gamla bruksmiljön i Upperud. På tomten finns ytterligare 2 gamla byggnader som används till café/kontor och ateljéhus.

Museet kan – sedan ett antal år- erbjuda sina besökare FRI ENTRÉ via extra finansiering av VGRegionens kulturnämnd.Museet stöds ekonomiskt av hemkommunen Mellerud och Västra Götalandsregionen. Museet öppnades 1995 och är sedan 2005 utsett till ”regionalt konstfäste” av Västra Götalandsregionen kulturnämnd.

 

Välkommen till höstens utställningar på Dalslands konstmuseum.

Vernissage lördag 3 september kl 14.

 

"Jag kom ensam"

Dalsländska Mellerud kom att få en central roll i en hjälpinsats då 500 judiska flyktingbarn räddades till Sverige 1939. Många av dem kom till familjer i Mellerud med omnejd. I utställningen »Jag kom ensam« berättas med foton, brev och annan personlig dokumentation, denna djupt gripande historia. Lika skrämmande aktuell idag.

Ingrid Lomfors, historiker och tidigare chef och överintendent för Forum för Levande historia, har ställt samman utställningen. Den bygger på hennes forskning och avhandling runt det svenska händelse­förloppet under Kindertransport, en internationell räddningsinsats initierad av ideella hjälporganisationer och privata nätverk, framförallt kvinnliga. 

Guidade visningar av "Jag kom ensam" ges

   Onsdag 7 september kl. 11, 13 och 18
   Torsdag 8 september kl. 11 och 13
   Fredag 9 september kl. 11 och 13

 

Christina Skårud

I måleri, collage, objekt och installation skapar Christina Skårud en slags scener, laddade med gåtfullhet och motstridiga innebörder. Barndomens urbana miljöer återkommer hon ofta till och bryter dem mot samtida inslag. Etnicitet, könstillhörighet och klass, är ord och begrepp som hon ofta gestaltar och ställer frågor kring. 

 

Tove Axel-Nilsson Karlsson

Stort, snabbt och slagkraftigt

– Jag älskar att måla stort, säger Tove Axel-Nilsson Karlsson och har fyllt väggarna från golv till tak i galleriet med sin bildvärld. Tove har sina rötter i graffiti och är den tredje studenten från Gerlesborgs­skolan som i år ställer ut på museet.

Utställningarna pågår till den 13 november 2022

Konstmuseet och Café Bonaparte är öppet onsdag - söndag 11.00 - 17.00

Välkommen!

Kontaktinformation

Konstutställningar

Upperud 28, Åsensbruk, Sverige

Upperud


Telefon: +46 53030098


E-post: Skicka E-post

Hemsida: Till hemsida