({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Kulturbruket på Dal

10
feb

Die Winterreise
Mellerud

En resa utanför den mänskliga gemenskapen

Wilhelm Müller skrev 24 dikter, publicerade dem som Die Winterreise och Franz Schubert komponerade musiken som nu är ett av de stora Lieder-verken. Müllers texter beskriver en tillvaro där världen omkring Vandraren är frusen och kall. I hans fantasi finns det dock värme och levande blommor. Texterna handlar om att bli utstött ur gemenskapen – eller inte någonsin blivit välkomnad in? Att välja vägar där ingen annan går. Att längta efter kärlek men välja ensamheten, som smärtar mindre än att ännu en gång bli besviken. Ingvar Grimberg sjunger sångcykeln, skriven för just en mansröst. Lars Söderlund ackompanjerar på piano.

Ingvar Grimberg är sångare, korist i Göteborgs Symfoniska kör, Göteborgs Kammarkör och Cantores Hilares. Han har även medverkat som korist på Stora Teatern, Läckö Opera och Ystad Opera samt även som korist/solist i Utomjordiska BarockBolaget och Teater Bastard.  Han har gjort föreställningar tillsammans med  Katarina A Karlsson. Den 2 oktober 2022, i St Birgittas kapell sjöng han, med Rolf-Åke Fält som pianist, 18 Barfotasånger av Allan Petterson.

Lars Söderlund är organist och körledare, utbildad på Musikhögskolan i Göteborg och hade Lennart Svegelius som lärare i orgel, Gösta Ohlin i kördirigering och Dagny Norling i piano. Lars leder kammarkören Cantores Hilares och var tidigare förbundsdirigent i Göteborgs stiftsnorra kyrkosångsförbund. Han har lett och framfört många av de stora kyrkomusikaliska verken: Juloratoriet och Johannespassionen av Bach, Messias av Händel, Requiem av Mozart, Ein deutsches Requiem av Brahms, Vigilia av Rachmaninov med flera. Förutom som körledare har han även framträtt som pianist i kammarmusik.

Produktionen genomförs under DreamQueen Productions med stöd av PRONTO.

Tid och plats: Kl 19.00 på Kulturbruket på Dal

Kontaktinformation

Kulturbruket på Dal

Parkgatan 8, 464 30 Mellerud, Sverige

Mellerud


Telefon: +46 530 182 78


E-post: Skicka E-post