Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Hans Wretling

Klassiker bland mölndalsevenemangen

I Mölndal sker många evenemang. Flertalet av dem återkommer varje år.

Kvarnbydagen
Våren hälsas välkommen med en aktivitetsfylld dag i vackra Mölndals Kvarnby. Museer håller öppet med fri entré och företag och kulturinsitutioner håller öppet hus. Från scenen bjuds inspirerande föredrag och musikunderhållning. 

PelleKans familjefest
Projektet PelleKan städar stan pågår under större delen av åre toch engagerar många skolbarn i renhållningen av stadsmiljön och naturen. Varje år den 5 juni hyllas alla skolor och daghem med en familjefest i Stadsparken. Flertalet artister uppträder från scenen med en kavalkad av hitlåtar.  

Nationaldagsfirande
Stadens officiella nationaldagsfirande sker vid stadshuset den 6 juni, då nya mölndalsbor hälsas välkomna med flaggparad och musikunderhållning. 

Midsommarfirande på Gunnebo
Midsommarafton firas traditionsenligt på Gunnebo Slott och Trädgårdar i ett av Göteborgsregionens mest populära midsommarfirande. Ringlekar och dansuppvisningar varvar hela dagen. 

Gunnebo sommarteater
På Gunnebo slott spelades teater redan på 1700-talet. Den moderna teatertraditionen påbörjades 2002 med föreställningen Jeppe på berget. Sedan dess har teatern blivit mer och mer populär och på scenen har bland annat Claes Malmberg, Jan Malmsjö, Lasse Brandeby, Ulla Skoog och Ulf Brunnberg stått. 

Musik på vattnet
Mölndals kulturskola ger gratiskonsert på flytscenen på Rådasjöns spegelblanka vatten. Genom åren har flertalet gästartister medverkat, såsom Eric Gadd, Maia Hirasawa, Knut Angered och Victoria Tolstoy. Konserten vslutas med fyrverkeri. Sista helgen i augusti. 

Kulturnatten i Kvarnbyn
Höjdpunkten på det kulturella året i Mölndal. Från solnedgång till midnatt lever Kvarnbyn upp med utställningar, föreläsningar, musik, teater, workshops och mycket annat. Alltid första fredagen i september. 

Jordens mat
I början av september, mitt i skördetid, ordnas en marknad med ekologiskt fokus i Gunnebos trädgårdar. En inspirerande helg med inspirerande matlagning och ekologiska, hållbara och rättvisemärkta produkter på marknaden. 

Julmarknad i Kvarnbyn
När vintern sänker sitt mörker över de höga tegelfasaderna, tänds ljus i fönstren och glöggen låter sig väl smakas. Hantverksmarknad i spännande miljö, kring den brusande forsen. 


Aktuella evenemang listas i evenemangskalendern