({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Lina Ikse

Fortsätt uppleva Mölndal

Den besvärliga pandemin har gjort det svårt för våra lokala handlare, serveringar och besöksmål att få verksamheten att gå ihop. De behöver nu vår hjälp mer än någonsin. På grund av situationen har de fått anpassa sig och många har vidtagit extra försiktighetsåtgärder för att du ska kunna fortsätta att besöka deras verksamheter på ett tryggt och säkert sätt. Nedan har vi listat dem.

Detta är en tillfällig sida, speciellt framtagen med tanke på det besvärliga läget med coronaviruset. Det är företagen själva som är ansvariga för informationen i erbjudandena. Vi vill också upplysa om vikten av att hålla avstånd till varandra i till exempel köer eller på serveringar, detta för att minska smittspridningen.

Listan med företag kommer att fyllas på efter hand. Känner du till andra Mölndalsföretag som borde vara med här? Kanske ditt företag borde vara med?
Hör av dig till turism@molndal.se

 

Bistro & Café il Cortile - Take- away och hemkörning
Vi erbjuder pizza, pasta och sallader på take-away till reducerat pris samt hemkörning via Foodora. Vi följer givetvis myndigheternas rekommendationer och har kontinuerlig städning av alla ytor i lokalen samt desinfektionsmedel på utvalda platser i lokalen. Tack för att ni stöttar lokala företagare, Benvenuto! 

Conqrete - Bistro Bar & Tapas
Ett modernt bistro beläget i Mölndals innerstad.
Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och ser till att du som gäst kan känna dig trygg när du besöker oss. Vi erbjuder även take-away och catering. Välkommen!

EKOspeceriet - Mataffären helt utan plastförpackningar
EKOspeceriet är den första mataffären i Mölndal som säljer varor helt utan plastförpackningar. Istället tar du med dig egna behållare eller förpackningar och handlar det du behöver i lösvikt. Alla våra varor är både ekologiska och tillverkade under goda arbetsförhållanden. Vi garanterar att det som säljs på EKOspeceriet lever upp till våra höga kvalitetskrav och har en god och naturlig smak. Vi har valt leverantörer som delar vår värdegrund och har som policy att värna om miljön och människors hälsa. Alla våra varor är märkta med information om dess ursprung. I butiken låter vi handspriten flöda för både kunder och personal. Det finns handsprit vid entrén, vid vår kassa och på flera ställen i butiken för att man enkelt ska kunna få rena händer. Engångshandskar finns också att använda om man vill. Vi har även utökat vår städning i butiken där vi rengör och desinficerar ytor som kunder kan komma i kontakt med. Vi håller avstånd med hjälp av markeringar i golvet enligt rekommendationerna från myndigheterna och Svensk Handel för att göra ditt besök både säkert och minnesvärt i rådande situation. 

Gunnebo Slott och Trädgårdar - Promenera och luncha i vackra utomhusmiljöer
I Gunnebos stora kulturreservat finns det gott om utrymme för långa promenader och friska utomhusvistelser. Mitt i köksträdgården ligger Gunnebos restaurang, Kaffehus och Krog. En KRAV-certifierad restaurang, med eget bageri, som varje dag serverar mat och fika. På helgerna är vår röda bod på innegården öppen. Här beställer du lunch och fika och kan slå dig ner vid ett av de många borden utomhus. Slottsbutiken är välfylld med vackra hantverksprodukter och bageriets populära knäckebröd, skorpor och marmelader. Passa också på att gå vår kostnadsfria tipspromenad. Frågorna byts ut flera gånger under året. Ni hämtar frågeformuläret i butiken! Läs mer HÄR 

Gödebergs Gårdsbutik - Kunderna väntar utanför
Det är tryggt att handla i butiken då kunderna får vara på utsidan och vänta på sin tur. Det finns bänkar att sitta på om man inte vill gå runt och titta på kor, kalvar, kaniner och ankor. På morgonen har vi "riskgrupps öppet", onsdag- lördag 9-10.

Hills Restaurang
Undvik stök i köket och låt oss istället göra jobbet! Hills Restaurang hjälper dig att sätta guldkant på ditt företagsevent, födelsedagsfest, student, bröllop eller annat evenemang. Vi har en cateringmeny som gör det så enkelt som möjligt för dig att välja en utsökt kombination av rätter. Kom förbi Hills och hämta din mat, upplagd på fat, klar att servera. Vår cateringmeny hittar du HÄR. Vi har även avhämtning av vår populära dagens lunch. Ring oss på 031-7271525 så fixar vi det du behöver. Vår lunchmeny finns HÄR

Lilla Götafors - från konferenslokal till "gallerjébutik" 
Under våren och sommaren kommer vi att använda Lilla Götafors som gallerjébutik (galleri, ateljé, butik), här kan du följa hur Malin Leijonbergs livsbejakande tavlor blir till i ateljén, se hur vackra kaftaner av vintagetyger och allehanda huvudbonader skapas och köpa härliga produkter från hantverkare i och omkring området. Vi har också en hel del vintage och secondhand, dansk design av goda dofter och läckert porslin till oslagbara priser. För den kaffesugne finns kaffe från Kafferäven och Råda gelatos goda glassbägare, som är tillverkade bara några stenkast ifrån forsen. 
Under semesterveckorna kommer du att kunna köpa med dig en härlig picknickorg att ta med till din egen favoritplats i området.

Lilla Spinneriet - Rabatterad take-away och populär "helgkasse"
Bordsserveringen är öppen men vill du ta med dig maten finns nu flera alternativ. Som vanligt erbjuds take-away men nu med 15% rabatt på våra lunchrätter eller en Ramlösa. Till helgen kan du beställa en "helgkasse" med 2-3 rätter för avhämtning. Vill du inte komma in och hämta så kommer vi ut. Det är bara att tuta och swisha!  

Mölndal Galleria - Julen är precis runt hörnet. Få hjälp att julhandla med fri hemleverans
Just nu är det en speciell tid för oss alla och våra butiker och restauranger gör sitt allra bästa för att hålla igång sina verksamheter. Vi förstår att många av er inte kan eller vill spendera onödig tid utanför hemmet i dessa tider – men fortfarande behöver utföra ärenden, fylla på i skafferiet och förbereda inför julen. Därför hjälper vi dig som vill att julhandla i våra butiker med gratis hemleverans på utvalda dagar i december. Om du önskar slår vi in dina julklappar på finaste sätt! Klicka på HÄR för att läsa mer.

Mölndals stadsmuseum - Utforska online eller utomhus
Museet har just nu stängt för besök. Museibutiken har öppet för bokade besök, välkommen på en exklusiv shoppingstund. Du kan också ta del av Mölndals historia både online och utomhus! Botanisera bland tusentals foton ur museets samlingar, följ med på tipspromenad i Kvarnbyn eller gå på den digitala turen ENTER Mölndal. Är du sugen på fika? Besök Forscaféets uteservering rakt ovanför forsen eller köp med dig en take away-fika på en utflykt i Kvarnbyn!

Oceanbryggeriet - Drive-in, utomhusförsäljning
Här kan du köra hela vägen fram och köpa den nya favoriten Ocean Folköl. Man parkerar utomhus och köpet sker utomhus, ingen nära kontakt, bra avstånd och handsprit framme. Mån-tors mellan kl 7.30-14.30. Ring på ringklockan och vi kommer ut och hjälper er med köpet, endast kortköp.

Our Story Home - Inredningsbutik i hjärtat av Mölndal
Utanför gallerian på Bergmansgatan 10A, finner du vår inredningsbutik med en unik blandning av nytt och gammalt ifrån både när och fjärran och i alla prisklasser. Gemensamt är dock alltid vacker design, gedigna material och bra kvalitét. Genom våra vackra ting och våra samarbeten med lokala konstnärer, hoppas vi kunna bjuda på en stunds inspiration! Vi värnar om er säkerhet genom att begränsa antalet människor i butiken och erbjuder alla kunder handsprit och munskydd vid ingången. Varmt välkomna! 

Prison Island - Anläggningen för er själva
För att säkerställa en säker och trygg upplevelse har vi reducerat antalet lag som kan tävla samtidigt. Man kan i princip få hela anläggning för sig själv. Perfekt för mindre kompisgäng eller för familjen.

Svenska kyrkan Mölndal - Kyrkan ställer om, inte in.
Svenska kyrkan har öppet även om det inte inbjudes till gemensamma gudstjänster i rummet, så går det att delta hemifrån. Flera av Mölndals kyrkor sänder gudstjänster, lunchmusik och andra evenemang digitalt på Facebook och via sina webbsidor. Fässbergs kyrka har öppet varje vardag mellan 11-16 för besök och ljuständning, samt när det är gudstjänster. Kållereds kyrka har öppet varje vardag mellan 10-16 och söndagar 10-14. Övriga kyrkor har öppet när det är personal närvarande. Präster och diakoner finns alltid tillgängliga för samtal.

The Body Shop - Fri hemleverans inom närområdet
Erbjuder fri hemleverans inom närområdet vid köp över 300 kr. Sortimentet hittar du på hemsidan och för att lägga en beställning ringer du 031-38 20 320. Betalning sker via Swish i samband med beställning. The Body Shop erbjuder även take away-köp. Ring för att förbeställa så plockar de iordning produkterna. Betalning sker via Swish och butiken placerar din beställning vid entrén för upphämtning efter överenskommelse. Om du har några frågor eller funderingar kan du kontakta dem via telefon.

Ölstugan Tullen - Husmanskost för avhämtning och trygga avstånd i restaurangen.
Vi erbjuder vår vällagade husmanskost både för avhämtning i vår restaurang och för hemkörning via Foodora. I restaurangen erbjuder vi ett beställnings- och betalsystem som tillåter dig som gäst att tryggt sitta vid bordet, inom- eller utomhus, och göra din beställning och betalning. Vi följer noga myndigheternas rekommendationer och skapar trygga avstånd mellan våra gäster, desinficerar alla kontaktytor i lokalen regelbundet och erbjuder handsprit till våra gäster. Välkomna till trygga Ölstugan Tullen!

 

Take-away
Många restauranger och kaféer erbjuder take-away.

Bistro & Café il Cortile - Mölndals Innerstad

Conqrete Restaurang Bistro Bar Tapas - Mölndals Innerstad

Forscaféet - Mölndals stadsmuseum, Kvarnbyn

Gelateria Positano - Mölndal Galleria

Gunnebo Kaffehus och Krog - Gunnebo Slott och Trädgårdar

Hills Restaurang - Hills Golf & Sports Club

Lilla Spinneriet - Lindome

MAX Burgers - Mölndal Galleria

Taco Bar - Mölndal Galleria

Waynes Coffee - Mölndal Galleria

Ölstugan Tullen – Mölndals Innerstad