({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
 • Fotograf: Lina Ikse

Så kan du stötta din lokala handel och restaurang

Den lokala handel- och kafé/restaurangverksamheten i Mölndal behöver vår hjälp. Men hur kan vi stötta utan att gå och trängas i butiker och på restauranger? Vi har undersökt saken och presenterar här 10 tips hur du kan fortsätta handla dina varor eller din mat på ett tryggt sätt.

 

 1. Hemleverans
  Många restauranger och butiker erbjuder hemleverans. Gå in på deras webbsidor eller ring och fråga.

 2. Click & Collect
  Vill du inte gå in i butiken kan du undersöka om butiken erbjuder Click & Collect. Du beställer din produkt eller dina matvaror på webben och hämtar sedan fysiskt på ett säkert sätt utanför butiken eller på en speciellt anpassad plats. 

 3. Beställ take-away 
  Just nu är utbudet av take away större än någonsin. Många restauranger som vanligtvis inte erbjuder mat för avhämtning har tänkt om. Stötta genom att köpa frukost, lunch eller middag på dina favoritfik/restauranger! Om du är sjuk eller sitter i karantän kan du tänka på att betala för maten med ditt kontokort via telefon, och be budet att lämna maten utanför dörren.

 4. Handla eller fika när ingen annan gör det
  Om du behöver gå fysiskt till butiken, eller om du vill besöka ditt lokala fik, kan du försöka att gå på de tider då de flesta andra inte går. Ofta finns dessa tider beskrivna på företagets webbsida.

 5. Köp presentkort
  Genom ett köpa ett presentkort till din favoritbutik, kafé eller restaurang får företaget in pengarna på direkten, nu när de behöver dem som allra mest. När krisen sedan lagt sig kommer du att kunna använda presentkortet och ha en ”gratis middag” eller produkt att se fram emot. 

 6. Shoppa online
  Även mindre lokala verksamheter har börjat erbjuda sina varor/tjänster, eller sin meny, via webben. Innan du beställer dina kläder, varor eller andra saker från en större kedja (utanför Mölndal) kolla med din lokala handlare om de har en webbutik. 

 7. Boka om ditt besök
  Om det inte känns bekvämt att gå på det restaurangbesök du har bokat - boka ett nytt datum längre fram i tiden. På så sätt kan restaurangerna snabbare komma in i sin vanliga rutin igen när allting har lugnat ner sig. 

 8. Stötta via digitala kanaler
  Det kostar inget att stötta dina favoritverksamheter via digitala kanaler. Du kan skriva positiva recensioner på webben, gilla eller dela deras inlägg på sociala medier, posta bilder i dina egna kanaler eller börja prenumerera på deras nyhetsbrev. Detta kanske inte ger någon större intäkt för tillfället men du hjälper till att boosta deras verksamhet och personalen blir glada och får framtidstro. 

 9. Dricksa mer än vanligt
  Om du går till en restaurang eller kafé, eller när du beställer avhämtning, kan du gärna vara lite extra generös med dricksen för servitörer och leveranspersoner.

 10.  Välj lokalproducerat
  Försök att välja butiker och marknader som säljer lokalproducerade produkter och matvaror.