Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Möt sommaren i Mölndal

Nu är sommaren i full gång. Njut av solens strålar med en en latte på en uteservering, ta med dig picknickkorgen till närmsta badsjö eller snöra på dig löparskorna och upplev grönskan i naturen. Missa heller inte sommarens utomhusteater, den klassiska farsen "Kuta och kör".

Sommaren är en perfekt tid att besöka Mölndal. Här finns något för både stora och små; friluftsfantaster, kaféälskare, golfare och kulturkonsumenter. Med vår guide hittar du guldkornen runt om i Mölndals stad, bara 15 minuter från Göteborg centrum.

Upplev gröna äventyr
Släpp storstadsstressen och ge dig ut i naturen. Bara 15 minuter från Göteborg hittar du lugnet, en grön oas med djupa skogar, blanka sjöar, blomstrande ängar och grönskande trädgårdar. Runt Gunnebo slott och den närliggande Herkulesgården finns vackra promenadstigar som lämpar sig bra för både en stilla promenad eller en svettig löptur. För en lite längre tur rekommenderar vi promenadslingan Rådasjön runt. Karta finns att hämta i Mölndals turistinformation.

Vill du ta ett dopp i en svalkande sjö, läs mer här: Badplatser

Vandra Bohusleden
Snöra på dig vandringskängorna ta dig an Bohusleden. Etapp 2 går från Stensjön i Mölndal till Skatås Motionscentral i Göteborg. En vacker och omväxlande vandring med både kuperad terräng, mindre stigar, större promenadvägar, trollska skogar och glittrande sjöar. Du kan ta dig med lila express-bussen mot Mölnlycke och hoppa av vid Gunnebodal, på så sätt får du börja med att vandra förbi 1700-tals-egendomen Gunnebo slott. Fikapaus tar man bäst vid klippan på östra sidan om Stensjön eller vid södra udden av Norra Långvattnet. 

Bohusleden digitalkarta: https://karta.uddevalla.se/?m=vandringsled


Bästa tipsen för barnfamiljen
Ta med familjen till Mölndals Stadsmuseum, här hittar ni något för både stora och små. Fika kan man göra i Forscaféet, därefter får ni inte missa att kolla in den mäktiga Kvarnbyforsen runt hörnet. 

"ENTER Mölndal – Kvarnbyn" är en helt ny interaktiv upplevelse. Genom din mobil öppnar du luckor till historien. Du hamnar mitt i flödet av förändringar och får uppleva Kvarnbyn genom röster och berättelser från olika tider.

Sommaren är också en perfekt tid för picknick i det gröna. På Gunnebo slott kan du köpa en färdig picknick-påse med tillhörande karta över lämpliga fikaplatser i den omkringliggande naturen.

Mysiga kaféer
Mölndal har flera mysiga serveringar runt om i kommunen. Nere i centrum hittar du snart Steinbrenner & Nyberg i samma byggnad som Stadsbiblioteket, passa på att njuta av solen på den stora uteserveringen. En kvart från centrum hittar du Gunnebo Kaffehus och Krog, som serverar ekologiska bakverk och lunch i 1700-tals miljö och grönskande trädgårdar. I Forsåker nära Kvarnbyn, hittar du det nyöppnade Stenladans kafé och butik. En lite längre utflykt tar dig till Lilla spinneriet i Lindome, ett kafé och restaurang med fokus på det lokala och ekologiska.

Fotograf: Lina Ikse


Sommarteater med Grillbuffé
Götteborgs största sommarteater hittar du på Gunnebo slott och trädgårdar. Välkommen till Gunnebo slottsteater sommaren 2018 och den 35-årsjubilerande musikaliska komedin Kuta och kör. Upplev slottsträdgården, njut av den ekologiska maten och skratta med i sommarens galnaste komedi! Alla platser under tak!

Sommarens stora evenemang