({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början

Möt sommaren i Mölndal

Nu grönskar det i Mölndal. Njut av sommarens första strålar med en en latte på Steinbrenner & Nybergs kommande uteservering i centrum, ta med dig picknickkorgen till närmsta badsjö eller snöra på dig löparskorna och upplev grönskan runt Gunnebo slott. Missa heller inte sommarens utomhusteatrar med alternativ för både den lite yngre och äldre publiken: Familjeföreställningen "Pettson och Findus" och den klassiska farsen "Kuta och kör".

Sommaren är en perfekt tid att besöka Mölndal. Här finns något för både stora och små; friluftsfantaster, kaféälskare, golfare och kulturkonsumenter. Med vår guide hittar du guldkornen runt om i Mölndals stad, bara 15 minuter från Göteborg centrum.

Upplev gröna äventyr
Släpp storstadsstressen och ge dig ut i naturen. Bara 15 minuter från Göteborg hittar du lugnet, en grön oas med djupa skogar, blanka sjöar, blomstrande ängar och grönskande trädgårdar. Ett tips är att upptäcka områdena runt Gunnebo slott. Här finns vackra promenadstigar som lämpar sig bra för både en stilla promenad eller en svettig löptur. Stanna till för en välförtjänt lunchpaus på Gunnebo Kaffehus och Krog. Sätt dig på uteserveringen, luta dig tillbaks och njut av vårsolen!

Vill du ta ett dopp i en svalkande sjö, läs mer här: Badplatser

Vandra Bohusleden
Snöra på dig vandringskängorna ta dig an Bohusleden. Etapp 2 går från Stensjön i Mölndal till Skatås Motionscentral i Göteborg. En vacker och omväxlande vandring med både kuperad terräng, mindre stigar, större promenadvägar, trollska skogar och glittrande sjöar. Du kan ta dig med lila express-bussen mot Mölnlycke och hoppa av vid Gunnebodal, på så sätt får du börja med att vandra förbi 1700-tals-egendomen Gunnebo slott. Fikapaus tar man bäst vid klippan på östra sidan om Stensjön eller vid södra udden av Norra Långvattnet. 

Bohusleden digitalkarta: https://karta.uddevalla.se/?m=vandringsled


Bästa tipsen för barnfamiljen
Mölndal är perfekt besöksmål för barnfamiljer. Här finns något att göra både soliga och regniga dagar. Ta med familjen till Mölndals Stadsmuseum, här hittar ni något för både stora och små. Fika kan man göra i Forscaféet, därefter får ni inte missa att kolla in den mäktiga Kvarnbyforsen runt hörnet. 

Vi kan också tipsa om familjefesten Pellekan som går av stapeln på Världsmiljödagen i Stadsparken den 5 juni, med musik, tivoli och festligheter för hela familjen.
Familjeteatern i Gunneboskogen är ett uppskattat och återkommande evenemang. I år är det gubben Pettson och hans lilla katt Findus som kommer spela teater i Gunneboskogen. Föreställningen Pettson & Findus spelas torsdag till söndag mellan 8 juni till 8 juli. 


Vår guide till de bästa uteserveringarna
Något av de bästa på våren för vinterfrusna nordbor är att sitta ute och njuta av de första vårstrålarna. Mölndal har flera mysiga uteserveringar runt om i kommunen. Nere i centrum hittar du snart Steinbrenner & Nyberg i samma byggnad som Stadsbiblioteket, passa på att njuta av våren på den stora uteserveringen. En kvart från centrum hittar du Gunnebo Kaffehus och Krog, som serverar ekologiska bakverk och lunch i 1700-tals miljö och grönskande trädgårdar. Tips är att sätta sig på uteserveringen lutad mot husväggen för maximal vårsolsdos.

Fotograf: Lina Ikse


Sommarteater med Grillbuffé
Götteborgs största sommarteater hittar du på Gunnebo slott och trädgårdar. Välkommen till Gunnebo slottsteater sommaren 2018 och den 35-årsjubilerande musikaliska komedin Kuta och kör. Upplev slottsträdgården, njut av den ekologiska maten och skratta med i sommarens galnaste komedi! Alla platser under tak!

Vårens stora evenemang

Destination