Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Topp 3 mest besökta i Mölndal

Här finner du våra populäraste besöksmål!

Gunnebo Slott och Trädgårdar
Gunnebo är en av de främsta herrgårdsmiljlöerna i Sverige och är ett av Västsveriges bästa utflyktsmål. Kulturreservatet och trädgårdarna, jämte Gunnebo butik och Gunnebo Kaffehus och Krog har öppet varje dag hela året. Slottet kan besökas med guide.

Gunnebo slott byggdes i slutet av 1700-talet som ett exklusivt lantställe för den förmögne göteborgsköpmannen John Hall. Gunnebo är ett av Sveriges bästa och mest stilrena exempel på nyklassisk byggnadskonst.

Stadsarkitekten i Göteborg, Carl Wilhelm Carlberg, fick uppdraget att göra ritningar till såväl huvudbyggnaden med inredning som till trädgårdar och kringliggande byggnader. Carlbergs drygt tvåhundra ritningar, över såväl byggnader, inredning och trädgårdar, är en unik skatt som ger möjlighet för restaureringar och rekonstruktioner. I den södra stilträdgården pågår sedan 2013 rekonstruktionen av det rikt dekorerade och påkostade orangeriet.

Hills Golf & Sports Club 
Hills är resultatet av några golfares mångåriga dröm om att skapa en världsklassanläggning i Göteborgsregionen.
Målsättningen var att erbjuda en golfbana som ska stimulera och inspirera golfare att utifrån sin egen nivå nå nya dimensioner i sitt spel.

I samarbete med Arthur Hills, Ohio, USA – en av världens mest välrenommerade banarkitekter – har Hills Golf & Sports Club skapat en bana som måste upplevas. Känslan av att ta ut sin spelstrategi från upphöjda tees, placera utslaget i rätt läge för inspel och avsluta med närspel på intressanta och utmanande greenområden är golf i sitt esse.

ÅbyTravet
Ett besök på ÅbyTravet är en totalupplevelse som stimulerar många sinnen. Spännande travlopp, gemenskap, glädje, trivsel samt vällagad mat och dryck – en kväll på Åby är en upplevelse utöver det vanliga.

Du kan uppleva nya Åby riktigt nära genom en guidning på den nya stallbacken och njuta av mat och dryck i Restaurang Pegasus. Vill du hellre röra dig fritt och uppleva tävlingarna på nära håll gör du det från publikplats. Vid staketet upplever man travsportens verkliga intensitet; hästdoft, grussprut med hovklapper och kuskarnas rop. 

För de aktiva finns Europas modernaste tävlingspaddock, som är väl värd ett besök när du gästar ÅbyTravet nästa gång.