({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Lina Ikse Bergman

Topp 6 - besöksmål i Mölndal

Här finner du några av Mölndals mest populära besöksmål!


Gunnebo Slott och Trädgårdar

1700-talsanläggningen Gunnebo är en av de främsta herrgårdsmiljöerna i Sverige och är ett av Västsveriges främsta utflyktsmål. Kulturreservatet och trädgårdarna, jämte Gunnebo butik och Gunnebo Kaffehus och Krog har öppet varje dag hela året. Slottet kan besökas med guide.

Läs mer HÄR


Kvarnbyn och Mölndalsfallen
Mölndalsfallen är ursprunget till Mölndals Kvarnby. Redan på medeltiden utnyttjades vattenkraften till att driva kvarnar och i slutet av 1800-talet utvecklas Kvarnbyn till ett av Sveriges viktigaste industriområden. Idag finns här finns allt från museum och kulturverkstäder till roliga butiker och kaféer. På kvällarna är fallen upplysta och man kan se vattnet kasta sig ner mellan de höga, mörka fabriksväggarna. Fallhöjden är 48 meter.

Läs mer HÄR


Mölndals innerstad
Centralt i Mölndal finner du Innerstaden – ett givet besöksmål under din vistelse i Mölndal. I Mölndals Galleria och på gatorna runt omkring finns trevliga butiker, restauranger och kaféer i en välkomnande miljö. En kort promenad bort ligger den vackra stadsparken med spännande skulpturer och härliga grönytor.


Åby Arena

Åby Arena erbjuder ett unikt upplevelsekoncept i världsklass. Här finner du Åbytravet, Every Padel, Åby Mat & Möten, Åby Hotel och Friskis & Svettis inom samma område. Du har tillgång till ett flertal restauranger, mötesytor och en modern gymanläggning.

Läs mer om Åbytravet HÄR
Läs mer om Every Padel HÄR
Läs mer om Åby Hotel HÄR


Hills Golf & Sports Club 

Hills är resultatet av några golfares mångåriga dröm om att skapa en världsklassanläggning i Göteborgsregionen. Målsättningen var att erbjuda en golfbana som ska stimulera och inspirera golfare att utifrån sin egen nivå nå nya dimensioner i sitt spel.

Läs mer HÄR

Spinneriet i Lindome
I Lindome hittar du Spinneriet, en historisk fabriksmiljö med kreativa verksamheter och butiker. Här finns också den populära restaurangen Lilla Spinneriet som erbjuder mat och fika gjord på ekologiska och närodlade råvaror.

Läs mer HÄR