Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

 • Läckö Slott

  Fotograf: Jonas Ingman

Annorlunda gruppaktiviteter till konferensen eller möhippan

Skapa minnen för livet under nästa konferens, svensexa eller släktträff. Västsverige har ett enormt utbud av udda gruppaktiviteter som garanterat hör hemma i fotoalbumet!

 • Starta en egen blåsorkester –Tofta Herrgårds samarbetspartner Samspel lär er grunderna i var sitt blåsinstrument. Därefter får ni nyttja de nyvunna kunskaperna och spela tillsammans i en blåsorkester. Teambuilding som garanterar skrattfest! Tidsåtgång: cirka 2 timmar.

 • Spöktur på Läckö Slott – Följ med Naturum Vänerskärgården Victoriahuset på en nervkittlande tur inne på Läckö Slott efter att mörkret lagt sig. Allt kan hända på detta äventyr utöver det vanliga. Givetvis finns även möjlighet att gå vanliga guidade turer i dagsljus också.

 • Festlig 20-talskväll – Ta kollegorna eller vännerna tillbaka till jazzens och swingens gnistrande 20-tal. Klä upp er i sann Great Gatsby-anda med fjäderprydda håruppsättningar, hattar och randiga kostymer. Champagne, trerätters och dekorationer enligt temat väntar på Scandic Laholmen. Krydda kvällen med liveband, dansuppvisning i Lindyhop och Charlestone, danskurs eller pianobar.

 • Älgrodeo – Ja, det är precis vad det låter som. Klassisk rodeo på mekanisk tjur, men istället för en tjur så kommer ni rida på älgen Rut. Hur länge klarar ni av att sitta kvar? Välkommen till Hotell Hehrne och testa!

 • Glasblåsning – Glashyttan på Glasets Hus i Limmared är vana vid stora sällskap. Här dukas det titt som tätt upp för måltider i samband med födelsedagar, bröllop och konferenser. Testa på rollen som glasblåsare och blås ett eget glas, en skål eller en vas. Tidsåtgång: själva glasblåsningen tar cirka 20–25 minuter per person.

 • VR-upplevelser – Säga vad man vill om den tekniska utvecklingen, men vissa saker är ändå rätt coola! Exempelvis möjligheten att gå in i en helt annan värld tack vare VR (Virtual Reality). På Bergabo Hotell kan ni bland annat flyga runt bland höghusen, se jorden från en rymdstation, skjuta zombies eller balansera på en planka mellan två tåg.

 • Gemensam matlagning – Varför inte låta en erfaren kock guida er i köket där ni själva får vara med och förbereda kvällens middag? Kika in våra tips på mat-relaterade gruppaktiviteter.

 • Lådbilsbygge + race – Indelade i lag får ni ”pimpa” er lådbil med färg, tyger och annan utsmyckning. Sedan väntar ett rafflande lådbilsrace vid en bana utanför Hotell Hehnre. Prisutdelning där snyggast ekipage och snabbast tid koras. Tidsåtgång: cirka 2–2,5 timmar.

 • ”På spåret”-quiz – Vart är vi på väg? Den frågan, och många fler, har ni möjlighet att besvara om ni bokar frågeleken ”På rätt spår” inklusive trerätters middag på Grand Hotel Alingsås eller Gullmarsstrand.

 • Hyr ett slott – Ja, du hörde rätt! Bjertorp slott går att hyra för en eller flera dagar. Ni förfogar då över 35 hotellrum med totalt 65 bäddar, festsal, matsal och flera salonger. Ni har även tillgång till slottsparken, bastu & biljardbord. Testa på livet som slottsfru eller slottsherre!

 • Cirkusshow – Boka in en show på Bohusgården med Uddevallas egna världsartister Mattias Jönsson och Johanna Abrahamsson och njut av hisnande luftakrobatik, intensiv lindans och spektakulär jonglering.

 • Mordmysterium – Vem är misstänkt? Och vem är den skyldiga? Att lösa en deckargåta tillsammans är en spännande och klurig middagsaktivitet där alla får varsin karaktär. Finns bland annat i Tofta Herrgårds anrika atmosfär, på Sju Sjöar De Lene, Kurorten Mösseberg, och Grand Hotel Marstrand. Ta reda på så mycket information som möjligt för att lista ut vem mördaren är, det kan vara vem som helst i sällskapet. Tidsåtgång: cirka 3–4 timmar.

 • Vaska guld – Har du och dina vänner fått guldfeber? I så fall ska ni ta er till Thorskogs Slott och testa på guldvaskning i den porlande bäcken intill skogsgläntan. Allt guld ni hittar får ni givetvis ta med er hem! Tidsåtgång: cirka 2 timmar.

 • Jaktsimulator –Wrågårdens jakt- och skyttessimulator är unik på marknaden med många olika duellgrenar och eventfunktioner. Dessutom är grafiken fantastisk. Bo på Kurorten Mösseberg och boka på denna spännande skytteutmaning!

 • Nattduellen – Gör som deltagare i TV-programmet ”Mästarnas Mästare” och utmana varandra på nattduell där det gäller att vara reaktionssnabb. Efter avslutad duell visas reaktionstiden på en display. Finns hos Tanumstrand.

 • Äventyr på havet – Den bohuslänska skärgården är fantastiskt vacker, speciellt under vinterhalvåret! Kombinera konferensen med att paddla vinterkajak, fiska skaldjur eller prova på dykning. Här har vi samlat fler tips på havsnära aktiviteter.

 • Archery Battle – Vad är då detta? Jo, det kan beskrivas som en kombination av paintball/laserdome, bågskytte och dodgeball. En riktig adrenalinkick där ni på ett lekfullt sätt prickar varandra med pilbåge. Finns hos Tanumstrand.

 • Historisk stadsvandring – Bo på Grand Hotel Marstrand och promenera runt med guide i Marstrands vackra miljöer från 1100-talet. Den ena pittoreska gatan avlöser den andra, och på toppen av Marstrandsön tronar Carlstens Fästning.

 • Glödvandring – Testat denna minst sagt heta utmaning? Thorskogs Slott i Lilla Edets kommun erbjuder glödvandring som gruppaktivitet. Att vandra på glödande kol är en mentalt stärkande upplevelse. Tidsåtgång: cirka 2 timmar.

 • Äventyrsbana –Bohusgården Hotell & Konferens erbjuder en variant av Fångarna på fortet där ett dussin olika moment sätter muskler, mod och samarbetsförmåga på prov. Här får ni balansera mellan bjälkarna i taket, skjuta blåsrör och leka Spindelmannen på klätterväggen. Tidsåtgång: 3–4 timmar.

 • Egen slottsvisningGunnebo Slott och Trädgårdar ligger strax utanför Göteborg och erbjuder flera typer av privata gruppturer med guide. Välj om ni vill se slottet, gå en tur i köksträdgården eller följa med på en temavandring med fokus på skvaller och skandaler. Tidsåtgång: 45–90 minuter.

 • Linedance – Ta ut svängarna som cowboy/cowgirl genom att lära er grunderna i linedance hos Gullmarsstrand. En fartfylld aktivitet som garanterat kommer få er att dra på smilgroparna. Tidsåtgång: cirka 1 timme.

 • Besök en fyr – Byggd 1842 rymmer fyren på Hållö många spännande historier. På denna karga skärgårdsö vistades ofta Evert Taube, och det var också här som ett svenskt civilit flygplan, DC3:an ”Gripen”, sköts ner av tyskt flyg 1943. Följ med Utpost Hållö på en guidad fyr-tur.

 • Måla akvarell – Få utlopp för era kreativa drömmar under Styrsö Skärets populära akvarellmålning. Maria Karlsson, konstnär från Donsö, har lång erfarenhet i att teckna och måla och hjälper er hitta den rätta känslan. Även Bergabo Hotell erbjuder en akvarellkurs. Tidsåtgång: 1,5–2 timmar.

 • 5-kamp på piraternas vis – Slutmålet är den fyllda skattkistan, men vägen dit är fylld av utmaningar. I det stora piratslaget på Daftö Resort får alla tävlingssugna och samarbetsvilliga verkligen sättas på prov. Exempel på grenar är äventyrsgolf, blåsrör, sumobrottning och pilbåge.

 • Träningspass – Ibland är det skönt att svettas lite! Marstrands Havshotell erbjuder olika former av träning för hela gruppen, till exempel cirkelträning, spinning, yoga, pilates eller danspass. Att röra på sig och ha kul tillsammans är ett bra sätt att stärka gruppen. Tidsåtgång: 1 timme.

 • Naturnära aktiviteter – Missa inte att spana in vår lista med naturnära gruppaktiviteter! Bland annat höghöjdsbanor, fisketävlingar, arkeologi-upplevelse, skogsfloating, kanotsafari och mycket mer.

 • Kurs i HLR – Ibland är det bra att förena nytta med nytta. På Tofta Herrgård kan ni gå en kurs i hjärt- och lungräddning där en sjuksköterska inom intensivvården lär ut första hjälpen med hjälp av HLR-dockor. Tidsåtgång: cirka 2,5 timmar.

 • Hyr en egen nöjespark – Tänk dig känslan av att ha ett helt nöjesfält för er själva. Det kan bli verklighet! Hyr Daftöland utanför Strömstad och ta med kollegorna, släkten eller bröllopssällskapet på hissnande upplevelser i Flumriden, radiobilarna, spelhuset eller spökkällaren.

Ska ni arrangera en konferens?

Nu har du sett en bråkdel av olika aktiviteter som passar för det mat-intresserade sällskapet. Dags att boka lokal! I Västsverige finns konferensanläggningar för den minsta gruppen till det riktigt stora gänget med flera hundra personer. Planeringen börjar i vår Venue finder.

Andra har också läst