({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

 • Fotograf: Jonas Ingman @ Bruksbild

Annorlunda gruppaktiviteter till konferensen

Skapa minnen för livet under nästa konferens, svensexa eller släktträff. Västsverige har ett enormt utbud av udda gruppaktiviteter som garanterat hör hemma i fotoalbumet!

 

 • Spöktur på Läckö Slott – Följ med Naturum Vänerskärgården Victoriahuset på en nervkittlande tur inne på Läckö Slott efter att mörkret lagt sig. Allt kan hända på detta äventyr utöver det vanliga. Givetvis finns även möjlighet att gå vanliga guidade turer i dagsljus också.

 • Glasblåsning – Glashyttan på Glasets Hus i Limmared är vana vid stora sällskap. Här dukas det titt som tätt upp för måltider i samband med födelsedagar, bröllop och konferenser. Testa på rollen som glasblåsare och blås ett eget glas, en skål eller en vas. Tidsåtgång: själva glasblåsningen tar cirka 20–25 minuter per person.

 • Gemensam matlagning – Varför inte låta en erfaren kock guida er i köket där ni själva får vara med och förbereda kvällens middag? Kika in våra tips på mat-relaterade gruppaktiviteter.

 • ”På spåret”-quiz – Vart är vi på väg? Den frågan, och många fler, har ni möjlighet att besvara om ni bokar frågeleken ”På rätt spår” inklusive trerätters middag på Grand Hotel Alingsås.

 • Air tipspromenad – Syresätt kropp och knopp med en poängpromenad ute i Ulkeröds Gårds vackra och natursköna omgivning. Gå en runda på mysiga grusvägar och samtidigt svara på 12 frågor om djur och den omgivande naturen.

 • Hyr ett slott – Ja, du hörde rätt! Bjertorp slott går att hyra för en eller flera dagar. Ni förfogar då över 35 hotellrum med totalt 65 bäddar, festsal, matsal och flera salonger. Ni har även tillgång till slottsparken, bastu & biljardbord. Testa på livet som slottsfru eller slottsherre!
  Bjertorp Slott samarbetar med Aventi och rekommenderar i Coronatider gärna lagtävlingen Mission Complete; varierade uppdrag som passar alla och där vi kan hålla distans samtidigt som vi har kul!

 • Cirkusshow – Boka in en show på Bohusgården med Uddevallas egna världsartister Mattias Jönsson och Johanna Abrahamsson och njut av hisnande luftakrobatik, intensiv lindans och spektakulär jonglering.

 • Mordmysterium – Vem är misstänkt? Och vem är den skyldiga? Att lösa en deckargåta tillsammans är en spännande och klurig middagsaktivitet där alla får varsin karaktär. Finns bland annat på Sju Sjöar De Lene, Kurorten Mösseberg och Thorskogs Slott. Tofta Herrgård samarbetar med Mordmysterium i Göteborg som arrangerar ett virtuellt mordmysterium utomhus där ni som detektiver arbetar i små team på 2-4 personer. Ta reda på så mycket information som möjligt för att lista ut vem mördaren är, det kan vara vem som helst i sällskapet. Tidsåtgång: cirka 3–4 timmar.

 • Fäktning - Utmana kollegan eller chefen på duell? Med rutinerade instruktörer lär ni er fäktningens grunder och sedan följer en omväxlande och nervpirrande tävling. Flest vinster som tar hem guldmedaljen - som individuell tävling eller lag om två. Finns hos Hällsnäs Hotell & Restaurang.

 • Vaska guld – Har du och dina vänner fått guldfeber? I så fall ska ni ta er till Thorskogs Slott och testa på guldvaskning i den porlande bäcken intill skogsgläntan. Allt guld ni hittar får ni givetvis ta med er hem! Tidsåtgång: cirka 2 timmar.

 • Jaktsimulator – Wrågårdens jakt- och skyttessimulator är unik på marknaden med många olika duellgrenar och eventfunktioner. Dessutom är grafiken fantastisk. Bo på Kurorten Mösseberg och boka på denna spännande skytteutmaning!

 • Nattduellen – Gör som deltagare i TV-programmet ”Mästarnas Mästare” och utmana varandra på nattduell där det gäller att vara reaktionssnabb. Efter avslutad duell visas reaktionstiden på en display. Finns hos Tanumstrand.

 • Äventyr på havet – Den bohuslänska skärgården är fantastiskt vacker, speciellt under vinterhalvåret! Kombinera konferensen med att paddla vinterkajak, fiska skaldjur eller prova på dykning. Här har vi samlat fler tips på havsnära aktiviteter.

 • Archery Battle – Vad är då detta? Jo, det kan beskrivas som en kombination av paintball/laserdome, bågskytte och dodgeball. En riktig adrenalinkick där ni på ett lekfullt sätt prickar varandra med pilbåge. Finns hos Tanumstrand.

 • Historisk stadsvandring – Bo på Grand Hotel Marstrand och promenera runt med guide i Marstrands vackra miljöer från 1100-talet. Den ena pittoreska gatan avlöser den andra, och på toppen av Marstrandsön tronar Carlstens Fästning.

 • Glödvandring – Testat denna minst sagt heta utmaning? Thorskogs Slott i Lilla Edets kommun erbjuder glödvandring som gruppaktivitet. Att vandra på glödande kol är en mentalt stärkande upplevelse. Tidsåtgång: cirka 2 timmar.

 • Badtunna & bastu - Unna er en riktigt skön stund som passar både vår, sommar, höst och vinter. Vedeldad badtunna med uppvärmt havsvatten och bastu på en egen ö - Hampholmen!

 • Äventyrsbana –Bohusgården Hotell & Konferens erbjuder en variant av Fångarna på fortet där ett dussin olika moment sätter muskler, mod och samarbetsförmåga på prov. Här får ni balansera mellan bjälkarna i taket, skjuta blåsrör och leka Spindelmannen på klätterväggen. Tidsåtgång: 3–4 timmar.

 • Egen slottsvisningGunnebo Slott och Trädgårdar ligger strax utanför Göteborg och erbjuder flera typer av privata gruppturer med guide. Välj om ni vill se slottet, gå en tur i köksträdgården eller följa med på en temavandring med fokus på skvaller och skandaler. Tidsåtgång: 45–90 minuter.

 • Besök en fyr – Byggd 1842 rymmer fyren på Hållö många spännande historier. På denna karga skärgårdsö vistades ofta Evert Taube, och det var också här som ett svenskt civilit flygplan, DC3:an ”Gripen”, sköts ner av tyskt flyg 1943. Följ med Utpost Hållö på en guidad fyr-tur.

 • 5-kamp på piraternas vis – Slutmålet är den fyllda skattkistan, men vägen dit är fylld av utmaningar. I det stora piratslaget på Daftö Resort får alla tävlingssugna och samarbetsvilliga verkligen sättas på prov. Exempel på grenar är äventyrsgolf, blåsrör, sumobrottning och pilbåge.

 • Träningspass – Ibland är det skönt att svettas lite! Marstrands Havshotell erbjuder olika former av träning för hela gruppen, till exempel cirkelträning, spinning, yoga, pilates eller danspass. Att röra på sig och ha kul tillsammans är ett bra sätt att stärka gruppen. Tidsåtgång: 1 timme.

 • Naturnära aktiviteter – Missa inte att spana in vår lista med naturnära gruppaktiviteter! Bland annat höghöjdsbanor, fisketävlingar, arkeologi-upplevelse, skogsfloating, kanotsafari och mycket mer.

 • Herrgårdshistoria – Följ med på guidad visning av Baldersnäs Herrgård och lyssna till spännande berättelser om de gamla byggnaderna och den vackra parken.

 • Kurs i HLR – Ibland är det bra att förena nytta med nytta. På Tofta Herrgård kan ni gå en kurs i hjärt- och lungräddning där en sjuksköterska inom intensivvården lär ut första hjälpen med hjälp av HLR-dockor. Tidsåtgång: cirka 2,5 timmar.

Ska ni arrangera en konferens?

Nu har du sett en bråkdel av olika aktiviteter som passar för sällskapet. Dags att boka lokal! I Västsverige finns konferensanläggningar för den minsta gruppen till det riktigt stora gänget med flera hundra personer. Planeringen börjar i vår Venue finder.

Andra har också läst