Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

 • Tallrikar med lagad mat på restaurangen SK Mat & Människor i Göteborg

  Fotograf: TINA STAFREN

Gruppaktiviteter för foodies

I Västsverige finns många roliga upplevelser med mat-tema som passar både mindre och större grupper. Krydda konferensen med en gemensam aktivitet, samla släkten eller kompisgänget.

 

 • Ostprovning – Ostprovning är en uppskattad aktivitet som finns att göra på flera ställen i Västsverige. Ni kan bland annat bo på Lundsbrunns Kurort eller Best Western Jula Hotell & Konferens i Skara och boka en ostprovning för hela gruppen med Sivans Osthandel. Tidsåtgång: 45–90 minuter.
 • Frossa i glass – Grand Hotel Alingsås tar med er på glassprovning i Sveriges fikahuvudstad. Ni får smaka på fem olika sorters glass och våfflan som är gjord på ett 90 år gammalt recept! Samtidigt guidas ni bland de olika glassorterna. Tidsåtgång: cirka 1 timme.
 • Krogrunda med RIB-båt – Tröttnat på de gamla vanliga krogrundorna? Följ då med Bergabo Hotell ut på en guidad krogsafari till havs med RIB-båt. Under färden får ni roliga anekdoter och historier om platserna, öarna och byarnas som passeras. Finns även hos Marstrands HavshotellTidsåtgång: 2–4 timmar.
 • Bli en startender – Visst vore det coolt om hela personalstyrkan kunde flippa runt flaskor och shakers på nästa firmafest? Stenungsbadens skickliga bartenders lär ut olika metoder för att bland drinkar och ni får själva testa att skapa er egen favoritcocktail – och ja, efteråt får ni givetvis dricka den! Tidsåtgång: cirka 2 timmar.
 • Gör egen sill – Prova på att lägga in sill tillsammans med Salt  & Sills duktiga kockar. Först visar de hur det går till och sedan får ni hitta på en egen smakkombination och testa på hantverket själva. Givetvis får ni ta med er de färdiga sillburkarna hem. Tidsåtgång: 1–1,5 timme.
 • Koka havskräftor – Upplev ett äkta kräftkok på bryggan utanför Tanumstrand. Njut av dofterna från den rykande heta grytan, lyssna på expertråd om dillen, saltet, koktiden och hemligheterna för att lyckas. Givetvis avslutas stunden med provsmakning och ett glas bubbel.
 • Skaldjursäventyr – Besöker ni Bohuslän, Sveriges mecka för skaldjur, bör ni definitivt passa på att upptäcka havet under en skaldjurssafari. Och förstås smaka på havets läckerheter! Spana in våra tips på havsnära gruppaktiviteter.
 • 5-kamp i köket – Du har säkert sett Kockarnas kamp på tv, nu kan ni ha er egen kamp bland knivar och vispar på VANN Spa Hotell & Konferens. Först får ni en genomgång av de olika delmomenten och får ta del av kockarnas egna knep. Därefter delas ni i grupper och tävlar i att exempelvis slå en perfekt majonnäs/bearnaise, filea fisk, skala rotfrukter och gissa temperatur på olika råvaror.
 • Grillbuffé i herrgårdsmiljö – Samla gänget för en smakfull grillbuffé! Från maj till augusti serveras fisk, kött och vegetariskt i festtältet intill sjön Aspen, vid Aspenäs Herrgård.
 • Tigermiddag – Följ med en kunnig guide bakom kulisserna, in i tigerns värld, på Nordens Ark. Därefter väntar en smakrik grillbuffé i tigerhuset samtidigt som världens största kattdjur, amurtigern, tar sig ett bad, passar på att äta eller bara nyfiket smyger omkring utanför de stora panoramafönstren. Tidsåtgång: helkväll.
 • Skaldjursprovning – Följ med Smögens Hafvsbad på en gastronomisk resa samtidigt som ni bygger på era kunskaper om hur havskräftor, räkor, ostron och musslor lever. Givetvis får ni avnjuta lite bubbel som ackompanjemang.

Ska ni arrangera en konferens?

Nu har du sett en bråkdel av olika aktiviteter som passar för sällskapet. Dags att boka lokal! I Västsverige finns konferensanläggningar för den minsta gruppen till det riktigt stora gänget med flera hundra personer. Planeringen börjar i vår Venue finder.

Andra har också läst: