({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vandringsleder i Västsverige - Hitta ditt nästa äventyr

Upptäck några av Sveriges vackraste vandringsleder!

Här finns leder för dig som gillar havsnära kustlandskap, sjörika skogsområden eller helst av allt vill njuta av stadsnära vandring med bekvämt boende. Hitta den vandringsled som passar dig bäst!

Pilgrimsleder

Intresset för pilgrimsvandring har ökat enormt de senaste åren. Många vill vistas ute i naturen och njuta av dess lugn, i kombination med god mat och boende. I Västsverige finns fyra pilgrimsleder.

Gotaleden

Gotaleden hade premiär 2019 och har redan blivit en av göteborgarnas favoritleder. Leden är indelad i etapper och går från centrala Göteborg till Alingsås. Perfekt för dagsutflykter!

Kuststigen

Kuststigen är en av de häftigaste vandringlederna i Västsverige. Här vandrar du på klippor längs Västkustens öar och fiskebyar. Leden sträcker sig från Tjörn hela vägen upp till Oslo.

Bohusleden

Bohusleden är en vandringsled för dig som vill ut på ett äventyr. Vissa sträckor är mer vildmarksbetonade och vissa passar bra för enklare dagsturer eller helgvandringar.

Kroppefjällsleden

Vildmark med karaktär av fjällandskap – finns det verkligen nere i Västsverige? Jo men visst, om du besöker Kroppefjäll i södra delen av Dalsland. Här kan du vandra i nästintill orörda skogar med många små sjöar och vackra utsiktsplatser.