Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

För uppdaterad information om coronaviruset (COVID-19), besök Folkhälsomyndighetens webbplats

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Vandra på Koster

    Fotograf: Roger Borgelid

Vandringspaket i Västsverige

Att vandra i Västsverige kan vara en fascinerande naturupplevelse. Korta dagsturer med bekvämt boende och lagad närproducerad mat eller långa strapatser i exponerade miljöer. Nedan har vi samlat vandringspaket i Västsverige som erbjuder något för alla – oavsett om du är erfaren vandrare eller nybörjare.

 

Vandra ut – Grand Hotell Marstrand, Marstrand

Med tre nya vandringsleder och en fantastisk vy över kusten lämpar sig Marstrand perfekt för vandring. Vid ankomst till charmiga Grand Hotell Marstrand, förses du med en picknickkorg och karta, sen är det bara att vandra ut! Lagom trötta i kropp och knopp bjuder kvällen på 3 -rätters middag i restaurang Tenan, boende i härlig skärgårdsmiljö och frukost. Läs mer och boka paketet här.

Fotograf: Roger Borgelid


Vandringspaket, Grand Hotel, Alingsås     

Vandring på Gotaleden, Vildmarksleden eller Potatisleden i kombination med skönt boende i kafestaden Alingsås. Boka ett vandringspaket på Grand Hotel och se fram emot logi i dubbelrum, välkomstkit med kartor etc. lunchpaket att ta med på din vandring, 2-rätters middag och en härlig frukostbuffé. Läs mer och boka paket här.

Gotaleden

Fotograf: Jonas Ingman


Vandringspaket -Villa Sjötorp, Ljungskile

Villa Sjötorp bor du vackert i en sekelskiftsvilla från 1901. Njut av lugn och ro i kombination med vandring på Bredfjället. I paketet ingår: 5-rätters middag, logi i dubbelrum, frukost på morgonen samt matsäck från köket på Villa Sjötorp. Läs mer och boka paketet här.  

Fotograf: Roger Borgelid

Vandringspaket – Kvarnen i Hyssna, Hyssna

Vill du vandra och njuta av naturreservat, trollskogar och kulturpärlor i kombination med god mat och härligt boende i en mysig ombyggd gammal bysmedja. Då ska du bege dit till Kvarnen i Hyssna. I paketet ingår bla karta, matsäck, outdoor spa, trerätters middag och logi i dubbelrum. Läs mer och boka paketet här. 

Kvarnen i Hyssna

Fotograf: Gert Olsson / Kvarnen i Hyssna

Weekendpaket - Öijared Resort, Floda

På den natursköna halvön mellan sjöarna Mjörn och Sävelången ligger Öijared Resort – Sveriges största golfanläggning och ett unikt hotell. Kärleken till naturen lyser igenom i hotellets särpräglade arkitektur, med design av Gert Wingårdh. Bokar du ett weekendpaket här kan du bla se fram emot vandring med gott fika i picknickkorgen, entré till relaxavdelning med gym, pool och bastu, tvårätters middag, logi i dubbelrum och frukost. Läs mer och boka paketet här.

Öijared

Fotograf: Happy Visuals

Vandringspaket – Daftö Resort, Strömstad

Daftö Resort i Strömstad bor du med Kosterhavet som granne och med vandringsleder i olika terräng utanför knuten. Frukost, tvårätters middag, karta över vandringsleder, lån av stavar och boende i stuga eller campingtomt ingår om du bokar ett paket här. Läs mer och boka paketet här.

vandra på Koster

Fotograf: Roger Borgelid

Vandringspaket – Årås kvarn, Ulricehamn

Årås Kvarn och STF Vandrarhem bor du i pittoreskt inredda rum med ån Tidan utanför dörren. Från boendet sträcker sig en vildmarksled från öppet odlings-och kulturlandskap till högmosse och gammelskog av vildmarkskaraktär. Bokar du ett paket här ingår bla ett grillpaket för egen tillagning i den mysiga grillkåtan intill stranden av ån Tidan, boende i dubbelrum, fika, frukost mm. Läs mer och boka paketet här.

Fotograf: Jonas Ingman

Vandringspaket - Tofta Herrgård, Lycke 

Kombinera herrgårdsliv med vacker natur i Bohuslän. Tofta Herrgård gränsar till Tofta naturreservat med vandringsstigar vid hav, genom skog och över ängar. Bokar du ett paket här ingår bla vandringsfika, trerätters herrgårdsmeny, ett glas mousserande innan middag och en härlig frukostbuffé.  Läs mer och boka paketet här.

Vandringspaket - Kurorten Mösseberg, Falköping

Spendera dagen med vandring utmed den vackra Pilgrimsleden Falköping-Varnhem och tillbringa sedan kvällen på Kurorten Mösseeberg med återhämtning i spaavdelningen och middag i restaurangen. Efter en god natts sömn på något av hotellrumen i klassisk sekelskiftsstil väntar en stor härlig frukostbuffé. Läs mer och boka paketet här.

Par vandrar mellan blommande hagar

Fotograf: Roger Borgelid

Vandringspaket, Nääs Fabriker, Tollered

Upplev vandring längs den nya vandringsleden Gotaleden, en naturskön vandringsled mellan Göteborg och Alingsås, i kombination med en skön vistelse på Nääs fabriker. Efter en dagstur kan du koppla av i badhuset, njuta av en närproducerad vällagad middag och sova gott i mysiga hotellrum. Läs mer och boka paketet här.

Gotaleden

Fotograf: Jonas Ingman

 

Vandringspaket, STF Lugnåsbergets vandrarhem, Mariestad

Vandra i ett av Sveriges 5 biosfärområden, Vänerskärgården med Kinnekulle. Här finns flera naturreservat och ett vackert kulturlandskap med öppna fält och böljande beteshagar. Kominera din vandring med boende i lantlig miljö på Lugnåsbergets vandrarhem. Här finns två paket att välja mellan; vandra på egen hand eller vandra med guide. I båda paketen ingår bland annat:  frukostkorg, matkorg, kartor och boende.

Vitsippor

Fotograf: Jonas Ingman

 

Vandringspaket, Ramsvik Stugby & Camping, Hunnebostrand

Ramsvikslandets naturreservat erbjuder storslagen miljö med klipplandskap i bohusgranit, omväxlande natur och fantastisk havsutsikt. Med Ramsvik Stugby & Campings vandringspaket bor du i sjöbodstugor och äter gott i restaurangen. Till vandringen får du med dig ett lunchpaket, liksom kartor och en folder med Bohusläns vanligaste växter. Efter vandringen kan du bada bastu, ta ett dopp i havet och äta en god middag i restaurangen. Läs mer och boka paket här.

 

Fotograf: Roger Borgelid


Vandringspaket, Skottekgården Camping & Stugby, Ulricehamn

Vid sjön Åsunden i utkanten av den pittoreska staden Ulricehamn ligger Skotteksgården Camping och Stugby. Den vackra och omväxlande naturen i Ulricehamn inbjuder till både sköna promenader och tuffare vandringar. Bokar du ett vandringspaket här ingår bland annat övernattning i mysig  sjöbungalow med braskamin, lunchpaket att ta med, översikt och beskrivning av vandringsleder samt frukost. Läs mer och boka paket här. 

Vandringspaket, Hafsten Resort, Uddevalla

Hafsten Resort är den perfekta destination för dig som älskar att vandra. Här bor du bekvämt med vandringsleder både på och utanför Hafsten. Bokar du ett vandringspaket här ingår bla övernattning i hotellsuga, frukostkorg, lunchpaket, karta över vandringsleder, middag och entré till 3 sorters bastu och kallbadtunna. Läs mer och boka paket här.

Lunch

Fotograf: Anna Hållams

Vandringspaket, Albert Kök Hotell & Konferens, Trollhättan

Ta på dig promenadskorna och ge dig ut på en 1,4 mil lång naturupplevelse. Längs med Edsvidsledens möter du vacker natur, fantastiska utsiktsplatser, härlig blåbärsskog och gammal ekskog. Avsluta vandringen med trerätters och storslagen utsikt på Albert Kök Hotell & Konferens. I vandringspaketet ingår även lån av ryggsäck med matsäck, övernattning i dubbelrum och en härlig frukostbuffé. Läs mer och boka paket här.

Vandra och fiskapaket, Ronnums Herrgård, Vargön

Upplev Halle- och Hunneberg och sov gott på Ronnums Herrgård. Välj mellan 16 olika vandringsleder med smultronstälen som utsikten vid Predikstolen, kalkgrottorna vid Hunnebergs fot och det cirka 30 meter höga vattenfallet Brudslöjan/Skäcktefallet. För den fiskeintresserade finns hela tio sjöar som omfattas av Hunnebergs Fiskekort. I paket ingår även övernattning i dubbelrum. frukost, tillgång till relaxavdelning, vandringskarta, fiskekort samt lunchkorg. Läs mer och boka paket här.

Fotograf: Roger Borgelid

Lyxig matvandring genom Skaraborgs skafferi, Skövde

Den 28 juni är det premiär för ”Lyxig matvandring genom Skaraborgs skafferi”. Tillsammans med Älska Billingen vandrar du genom Valles vackra kamellandskap. Utmed vägen njuter ni av delikatesser, drycker och fantastisk natur. Dagen avslutas med bubbel och trerätters middag på glasverandan på Fredriksons pensionat. Här finns även möjlighet att boka till övernattning. Läs mer och boka paket här.

Sällskap vandrar på våren i lövskog

Fotograf: Roger Borgelid

Andra har också läst