({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
  • Käringön en ö i Södra Bohuslän

    Båtupplevelser - Upplev västkusten utan egen båt

Det är enkelt att ta sig ut bland Bohusläns tusentals öar med hjälp av lokala rederier och fasta båtlinjer. Här finns tips på hur du kan hitta din egen favoritplats på västkusten – från Kosterhavet i norr till Göteborgs skärgård i söder.

Skaldjurskryssningar och räkfrossa i Göteborgs skärgård

Följ med på skaldjurskryssning i Göteborgs vackra skärgård. Vi har listat de bästa båtturerna som erbjuder räkfrossa, skaldjursbuffé eller liknande. Välkommen ombord!

Ta båten till vårens skönaste brygghäng

Att semestra i skärgården under våren är något extra. Vandra på soliga klippor, njut av goda skaldjur och låt vårsolen värma dig på en uteservering. I guiden har vi samlat sköna brygghäng som alla trafikeras av Västtrafik - välj ett hållbart resande.  

Båtturer på Västkusten

Besök västkusten under våren och upplev lugnet innan sommarsäsongen drar igång. Vi har samlat några av vårens härligaste båtturer så att du lätt kan hitta ut till saltstänkta kobbar och skär. Eller varför inte ta en guidad båttur eller följ med på sälsafari?

Planera för båtupplevelser i Bohuslän

Här hittar du tips på öar att besöka i Bohuslän. Välj mellan att åka en tur över dagen eller stanna över natt och utforska mer av vad platserna har att erbjuda. Hitta inspiration till din nästa resa med båttur, övernattning, god mat och roliga aktiviteter. 

6 skärgårdsboenden i Göteborgs skärgård

Checka in på ett mysigt boende på någon av öarna Hönö, Björkö, Donsö eller Vrångö i Göteborgs skärgård. Här hittar du tips på bra boenden, mysiga restauranger och roliga aktiviteter som förgyller din vistelse i skärgården.

Båtluffa i Bohuslän

Resan börjar på torra land! Sätt igång redan nu planera din nästa båtluff. Nedan hittar du tips på två turer som tar dig med på upplevelser i Göteborgs skärgård.

Planera resan

Bohuskusten trafikeras av en rad olika rederier. Här har vi samlat dem och den information du behöver för att kunna planera din resa. Som vart och när båtarna går, om din rutt behöver förbokas och om du kan ta med din cykel ombord. 

Hitta båtlinjer

Rederier och båtoperatörer

Mysiga öar och kustsamhällen på Västkusten

Här hittar du massor av tips på öar och kustsamhällen längs den Bohuslänska västkusten som alla är värda en omväg. Mollösund, Käringön, Smögen och Fjällbacka är några av dem.