({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Lars Pehrson

VÄSTSVENSKA GOLFPROFILER OM VÄSTSVERIGE: Henrik Stenson

Henrik Stenson är född i Göteborg och Sveriges första och hittills ende manlige Majorvinnare (The Open 2016). På den långa meritlistan finns också bland annat 11 segrar på Europatouren, 6 PGA-vinster, ett olympiskt silver och mycket mer.

Vad är din anknytning till Västsverige?

 -          Jag är född i Göteborg 1976, och växte upp i Ytterby och började spela golf när jag var elva. När jag var 15 flyttade jag till Barsebäck i Skåne.

 Kan du nämna tre smultronställen som får det västsvenska hjärtat att klappa lite extra?

 -          Det får nog bli Marstrand, centrala Göteborg och Ullevi!

 Vilken är din västsvenska favoritrestaurang?

 -          Jag älskar ju skaldjur, och gillar man det så finns det ju många ställen i Göteborg som kan uppfylla ens önskningar där. Men eftersom jag flyttade från Göteborg när jag var 15 så säger jag ändå Gullbringa Golf & CC:S golfrestaurang. Där blev det mycket ägg och bacon under den tiden.

 Vilka är dina favoritgolfbanor i Västsverige?

 -          Gullbringa är ju min ”hemmabana” i Göteborgstrakten så den gillar jag ju så klart. Sedan spelade jag en hel på Hovås GK också, den ligger i en fin miljö med närhet till vattnet.

 Vad är det bästa med Västsverige?

 -          Vattnet! Här på Sveriges framsida finns en fantastisk skärgård med salta bad. Sedan finns ju Blåvitt och den göteborgska humorn också som jag gillar så klart!