({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
  • Två kvinnor på en båt

    Möt våren på Västkusten

    Fotograf: Roger Borgelid

Vårtips i skärgården

Upplev västkusten under våren och känn lugnet innan sommarsäsongen drar igång. Här väntar skärgårdskrogar med vackra vyer, kustnära vandring, båtturer till bilfria öar och skaldjursturer med fiske och tillagning av det bästa från havet. Övernatta på ett av kustens mysiga boenden och njut av god mat och avkoppling.

Här finns alla tips du behöver för att planera vårens härligaste upplevelse längs Västkusten.

Mysiga skärgårdsboenden

Gör det enkelt – boka ett färdigt boendepaket. Unna dig lite vardagslyx eller en tur över helgen. Botanisera bland vårens paketerbjudanden från kustens mysigaste boenden. Här kombineras övernattning med god mat och avkoppling samt aktiviteter som vandring eller spa. 

Upptäck västkustens övärld

Det är enkelt att ta sig ut bland de tusentals öarna med hjälp av lokala rederier och fasta båtlinjer. Här finns tips på hur du kan hitta din egen favoritplats på västkusten – från Kosterhavet i norr till Göteborgs skärgård i söder.

Unika skaldjursupplevelser på Sveriges västkust

Boka en vårig upplevelse utöver det vanliga och följ med en lokal fiskare ut på en dagstur i den vackra skärgården. Du kan också passa på att boka höstens hummerfiske redan nu för att säkra din plats.

För den som vill lyxa till det lite extra finns även flera skaldjurskryssningar och -paket med mysiga boenden att välja bland.

 

6 besöksmål i Bohuslän

Planera in ett besök på något av Bohusläns mest populära besöksmål. Här kan du beskåda havets och naturens mästerverk, prova på att måla akvarell i vacker skärgårdsmiljö, se världsunika hällristningar och uppleva spännande historia.

15 öar med magiska vandringsleder

Hela den bohuslänska kustremsan är känd för sina öar med mysiga fiskebyar, röda sjöbodar och vidsträckta klipplandskap. Här finns tips på fina vandringsleder på öar som garanterar en härligt naturnära upplevelse.

Vårens evenemang

Låt dig inspireras av vad som händer på västkusten under våren. 

Håll Bohuslän Rent

Vill du också vara med och bidra till ett renare och finare Bohuslän? Tillsammans är vi ett gäng organisationer och kommuner som gått samman i satsningen Håll Bohuslän Rent. Här hittar du information och inspiration om hur du kan vara med och bidra.

Res hållbart med Västtrafik

Tåg, buss, spårvagn eller båt – välj det ressätt som passar dig och ditt resmål bäst. Sök din resa i appen Västtrafik To Go eller på vasttrafik.se. Här väljer du även vilken biljett som passar, exempelvis enkelbiljett eller dygnsbiljett 1-3 dagar.