({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
  • Hönö

    Möt våren på Västkusten

5 vårtips i Bohuslän

Upplev Västkusten under våren och känn lugnet innan sommarsäsongen drar igång. Här väntar skärgårdskrogar med vackra vyer, kustnära vandring, båtturer till bilfria öar och skaldjursturer med fiske och tillagning av det bästa från havet. Stanna över natt på ett av kustens mysiga boende med goda måltider och avkoppling.

Scrolla dig vidare för att planera din upplevelse i Bohuslän.

1. Mysiga skärgårdsboenden

Gör det enkelt - boka ett färdigt vårpaket. Unna dig lite vardagslyx eller en tur över helgen. Botanisera bland vårens paketerbjudanden från Bohusläns mysigaste boenden. Här kombineras övernattning med god mat och avkoppling samt aktiviteter som vandring, spa eller båtturer. 

2. Skärgårdskrogar med vackra vyer

Njut av det bästa från havet. Slå dig ner på en uteservering i den värmande vårsolen och njut av vällagad mat till magisk utsikt över skärgården. Här hittar du våröppna restauranger som alla ger dig den bästa matupplevelse lagad på lokala råvaror från hav och land.  

3. Fyra skärgårdsöar i Göteborg

Upptäck Göteborgs skärgård. Här hittar du tips på turer med vandring, båtturer, evenemang, mysiga caféer och restauranger. Men även boende för dig som vill förlänga vistelsen. Planera en utflykt med havsluft och vårsol i Göteborgs skärgård.

4. Ta båten till vårens skönaste brygghäng

Upptäck Västkusten utan egen båt. Att semestra i skärgården under våren är något extra. Vandra på soliga klippor, njut av goda skaldjur och låt vårsolen värma dig på en uteservering. 

  • Guide till 7 sköna brygghäng - tips på turer till öar mellan Göteborg och Strömstad sin trafikeras av Västtrafik.
  • Västkusttur - tips på guidade turer, sälsafari, båtturer och rundturer i Bohuslän.  

5. Häng med på skaldjurstur

Fiske och båttur på Västkusten. Följ med en lokal fiskare ut på en dagstur i den vackra skärgården. Du får vara med och testa på att fiska, vittja burar eller skörda ostron och musslor. Turerna kombineras ofta med tillagning och avsmakning av fångsten.

Läs mer och boka en skaldjurstur

Tips!

  • Skaldjurskryssningar  i Göteborgs skärgård
  • Lyxa till det lite extra - boka ett skaldjurspaket med fisketur, avkoppling, god mat och mysigt boende.

Vårens evenemang

Låt dig inspireras av vad som händer i Bohuslän under våren. Här hittar du ett urval av vad som finns att uppleva på Västkusten.

Upplev skärgården från hav och land

Kajakpaddling. I Bohuslän hittar du världens finaste kustlinje att utforska från kajaken. Här erbjuder ett pärlband med smidiga startplatser och längs hela kusten finns flera kajakföretag som erbjuder allt från guidade turer, uthyrning och kurser.

Kustnära vandring. I Bohuslän finns två stora vandringsleder. Kuststigen som tar dig på klippor längs Västkustens öar och fiskebyar. Leden sträcker sig från Tjörn hela vägen upp till Oslo. Den andra är Bohusleden och här finns både sträcker som är mer vildmarksbetonade och vissa för enklare dagsturer.

 

Res hållbart med Västtrafik

Tåg, buss, spårvagn eller båt - välj det ressätt som passar dig och ditt resmål bäst. Sök din resa i appen Västtrafik To Go eller på vasttrafik.se. Här väljer du även vilken biljett som passar, exempelvis enkelbiljett eller dygnsbiljett 1-3 dagar.