({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Fotograf: Göran Assner

Sportlov i Västsverige

Inga planer för sportlovet? Lugn, vi har tipsen. Nedan hittar du 7 tips för ett aktivt, roligt och spännande sportlov för hela familjen.

1. Åk skidor

På längden, tvären eller utför? Oavsett hur du gillar att åka skidor är Västsverige platsen för dig. Ulricehamn, Falköping och Skövde är tre tips på västsvenska vinterpärlor som glimmar lite extra mycket. Planera din skidutflykt här

Fotograf: Jonas Ingman - M2B AB

2. Upptäck Barnens besöksmål

Djurparker, äventyrscenter, spännande museum eller upplevelsebad – här hittar du Västsveriges roligaste besöksmål under sportlovet.

Fotograf: Jesper Anhede

3. Ta en gofika

Saft och bulle, kaffe och bakelse eller kanske en god lunch? Här hittar du Västsveriges mysigaste caféer

Fotograf: Jonas Ingman @ Bruksbild

4. Båtluffa till Dyrön

Snör på dig vandringsskorna och hoppa på båten för en dagstur till den lilla skärgårdsön Dyrön. Här kan du vandra, bada bastu och spana efter mufflonfår. 

Fotograf: Jonas Ingman - M2B AB

5. Boka ett sportlovspaket

Vill du åka bort på sportlovet och njuta av roliga aktiviteter, god mat, sköna bad och övernattning på mysiga boenden? Här hittar du tips på anläggningar i Västsverige som erbjuder härliga sportlovspaket: Tanumstrand, Kurorten Mösseberg, Bohusgården, Quality Hotell Vänersborg, Vann, Stenungsbaden, Strömstad SpaMarstrands Havshotel, Daftö.

Fotograf: Mössebergs kurort


6. Expedition Bohuslän - äventyr för nyfikna

I Bohuslän finns det många oväntade saker att utforska och uppleva. Här kan du beskåda havets och naturens mästerverk, möta vilda djur, världsunika hällristningar, konst i världsklass, spännande historia och en nationalpark under havsytan. Planera ditt äventyr här.

Fotograf: Andreas Olsson / Havets Hus

7. Aktiviteter med liten plånbok

Upptäck Västsverige (nästan) gratis. Nedan hittar du fyra tips på aktiviteter och besöksmål som alla är värda en omväg...och det bästa av allt, lämnar små hål i plånboken.

  • Macken, Skrotnisse, Glass-Oskars och Vattenkraftens lekplats är fyra utav Trollhättans temalekplatser som väcker leklust hos både gammal som ung. Läs mer om Lekplatsstaden Trollhättan här.

  • Vill ni ha en härlig naturupplevelse i kombination med lek och äventyr ska ni bege er till Mösseberg i Falköping. På berget finns bland annat en äventyrslekplats som lockar till rolig lek, en djurpark med bland annat hästar och kaniner, flertalet grillplatser samt motionsspår och utomhusgym. Inga inträden så packa picknickväskan och planera för en härlig dag i naturen för hela familjen.

  • Ut och njut! Nationalparker, naturreservat och vandringsleder – Västsverige är ett riktigt paradis för alla som älskar att vara aktiva utomhus. Upplev livet under ytan i Kosterhavet, Sveriges enda marina nationalpark eller skåda de fantastiska miljöerna i Tresticklans nationalpark. Här hittar du tips på naturpärlor i Västsverige - alla värda en omväg! 

  • Museum, sightseeing eller ett besök i skärgården - det finns mycket att upptäcka i Göteborg även om din budget är begränsad. Här är sju tips när du vill få pengarna att räcka lite längre, inklusive gratis evenemang och aktiviteter, sightseeing och dagsutflykter.

 

Destination