Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

  • Fotograf: Jonas Ingman @ Bruksbild

8 sportlovstips i Västsverige

Har du börjat planera för sportlovet ännu? Inte det? Ta det lugnt - vi hjälper dig! Här nedan kan du nämligen hitta några av våra allra bästa tips på hur du får ett aktivt, roligt och spännande sportlov för hela familjen!


1. Upptäck Barnens besöksmål

Djurparker, äventyrscenter, spännande museum eller upplevelsebad – Västssverige är fullt av roliga besöksmål under sportlovet.

En familj som åker nedför en rutschkana på Arena badhus.

Fotograf: Jesper Anhede

2. Boka ett sportlovspaket

Vill du åka bort på sportlovet och njuta av roliga aktiviteter, god mat och övernattning på mysiga boenden? I Västsverige finns många anläggningar som erbjuder härliga sportlovspaket: Stenungsbaden, Quality Hotell Vänersborg, Vann, Strömstad SpaStrandflickorna, Marstrands HavshotelKnistad, Tanumstrand, Nääs Fabriker, Hällsnäs, Grand Hotell AlingsåsNimbusÖijaeredKurorten Mösseberg och Scandic Laholmen.

Tips! Vill du ta med barnen på spa? Då finns en rad spa-anläggningar som erbjuder dagspa där barn är välkomna under sportlovsveckorna. Några exempel är Kurorten Mösseberg, Marstrands havshotell och Arken Hotel & Art Garden Spa. 

Fotograf: Mössebergs kurort

3. Båtluffa till Dyrön

Snöra på dig vandringsskorna och gå ombord på båten för en dagstur till den lilla skärgårdsön Dyrön. Här kan du vandra, bada bastu och spana efter mufflonfår. 

Vinter i Bohuslän

Fotograf: Anders Jonsson


4. Sportlovsäventyr i Bohuslän

Tigermatning, quiz med hajtema, målning i skaparverkstad och filmvisning - det är bara några av upplevelserna du kan få om du väljer att besöka Bohuslän under sportlovet. Vi utlovar riktiga äventyr för dig som har nyfikenheten i behåll. Välkommen till Expedition Bohuslän!

Se alla sportlovsäventyr här.

Tips! Den 13, 16, 19, 22 och 29 februari kan du följa med Unique Visit på en dagstur till Nordens Ark alternativt dagstur till Nordens Ark och Havets Hus. Turerna anordnas med minibuss och avgår från Göteborg.

Fotograf: Andreas Olsson / Havets Hus

5. Åk skidor

Nu håller vi tummarna för att kylan kommer och skidbackar och längdspår kan öppna till sportlovet. I väntan på snön tipsar vi om Ulricehamn, Falköping och Skövde, tre västsvenska vinterpärlor som  glimmar lite extra. För att se tillgänglighet och öppettider, besök respektive anläggnings webbplats innan din skidutflykt.  Planera din skidutflykt här

Flicka i röd jacka ler med hela ansiktet. Håller sina skidor i famnen.

Fotograf: Branäsgruppen

6. Ta en gofika

Saft och bulle, kaffe och bakelse eller kanske en god lunch? Det är aldrig fel tillfälle för en gofika! Västsverige är späckat med mysiga caféer för dig som vill koppla av efter en dag av sportlovsaktiviteter.

Tips! Café Husaren i mysiga stadsdelen Haga i Göteborg kan du njuta av kanelbullar som sägs vara världens största. Garanterat en uppskattad upplevelse för barnen. 

Fika på Cafe Husaren

Fotograf: Tina Stafrén

7. Fira sportlovet i Göteborg

Att fira sportlov i Göteborg kan innebära brödbakning i Botaniska, minimusikal på GöteborgsOperan och pingvinmatning i Slottsskogen. Här hittar du några av de roliga aktiviteter som sker runt om i Göteborg under sportlovet.

Fotograf: Fotografi Oscar Ab

7. Aktiviteter med liten plånbok

Upptäck Västsverige (nästan) gratis. Nedan hittar du fyra tips på aktiviteter och besöksmål som alla är värda en omväg - och som inte lämnar så stora håla i plånboken. 

  • I lekplatsstaden Trollhättan finns flera temalekplatser som vcker leklust hos såväl ung som gammal. TV-favoriterna Roy & Roger (Macken) och Skrotnisse har begåvats med egna lekplatser, liksom Glass-Oskar. I Trollhättan finns också Vattenkraftens lekplats - se bara till att ta med extra ombyte, för här kan det bli blött värre!  Läs mer om Lekplatsstaden Trollhättan här.

  • Vill familjen ha en härlig naturupplevelse i kombination med lek och äventyr ska ni bege er till Mösseberg i Falköping. På berget finns bland annat en äventyrslekplats som lockar till rolig lek, en djurpark med bland annat hästar och kaniner, flertalet grillplatser samt motionsspår och utomhusgym. Och bäst av allt: det kostar ingeneting att komma hit. Packa picknickväskan och planera för en härlig dag i naturen för hela familjen.

  • Ut och njut! Nationalparker, naturreservat och vandringsleder – Västsverige är ett riktigt paradis för alla som älskar att vara aktiva utomhus. Här hittar du tips på fantastiska vandringsleder i Västsverige.

  • Museum, sightseeing eller ett besök i skärgården - det finns mycket att upptäcka i Göteborg även om din budget är begränsad. Här är sju tips när du vill få pengarna att räcka lite längre, inklusive gratis evenemang och aktiviteter, sightseeing och dagsutflykter.
Bohusleden

Andra har också läst: