({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Fotograf: Roger Borgelid

Vårens höjdpunkter i Västsverige

Spännande aktiviteter, evenemang du inte får missa, paket du bara måste boka… Här hittar du vårens bästa höjdpunkter.

Tranorna kommer med våren

Tranornas ankomst till Hornborgasjön är ett säkert vårtecken. Här mellanlandar årligen tusentals tranor på sin färd till nordliga trakter. Att beskåda trandansen är en speciell och fantastisk upplevelse. Den 24 mars är det officiell invigning av transäsongen.

 

Topp 7 påsklovsäventyr i Bohuslän

I Expedition Bohuslän väntar spännande upplevelser för hela familjen - vilda djur, världsunika hällristningar, konst i världsklass, spännande historia och en nationalpark under havsytan. Kombinera ditt äventyr med god mat och mysigt boende.

Maxa påsklovet med Västsverige-appen
Ladda ner och ta del av fina erbjudanden från besöksmålen i Expedition Bohuslän.


Västsveriges bästa påskpaket

Vill du komma bort en natt och njuta av vårsolen i kombination med god mat, mysigt boende och kanske en aktivitet eller två? Då har vi tipsen för dig.

Fotograf: Roger Borgelid

Fika i vårsolen

Den 1 april öppnar uteserveringarna officiellt i Göteborg. Då spelar det ingen roll om det är kallt eller varmt, det är helt enkelt utefika som gäller. Göteborg har gott om kaféer av alla slag, från italienska kaffebarer till klassiska konditorier, så du har chans att hitta din helt egna favorit. Vill du hellre fika på ett trädgårscafé, slott eller kanske en mysig lada? Här hittar du topplistan med Västsveriges mysigaste caféer.

Fikavandring i Kaféstaden Alingsås

Följ med på Fikavandring i Kaféstaden Alingsås. Under ca 1,5 h guidad tur får du besöka några av Alingsås mysigste kafeer och provsmaka massor av godsaker. Allt från the och kaffe, svenska kanelbullar, kakor, tryffel och bakelser, till den nya svenska fikatrenden med torkad frukt och nötter.

Fotograf: Jesper Anhede

Vandra i Västsverige

Våren är en underbar tid för att uppleva naturen i Västsverige. Upptäck vandringsleder i din närhet eller följ med på någon av alla vandringsevenemang som äger rum i vår. Linnémarschen, Nattvandring på Kinnekulle och Kvarnstensvandringen är några utav dem.

Fotograf: Roger Borgelid

Cykla i Västsverige

För den som vill uppleva Västsverige från cykelsadeln finns massor av möjligheter. Allt från att ”öluffa” i Bohuslän till att trampa fram i maklig takt längs Göta kanal. Här finns mängder av natursköna leder som ringlar sig genom ett varierande landskap. Milsvida skogar, öppna fält och närhet till både sjöar och hav. Dessutom går upplevelsen att lyxa till med bekvämt boende och fantastiska matupplevelser.

Fotograf: Roger Borgelid

Vårens bästa paddlingsupplevelser

Bohuslän är en av världens finaste kustlinjer att utforska från kajaken. Från Göteborgs skärgård i söder till Kosteröarna i norr så bjuder Bohuslän på häftiga paddlingsupplevelser. Här finns något för alla. 

I Dalsland har du som kanotist möjligheten att uppleva naturen vild, nära och äkta. Känna dig som en äventyrare, hitta lugnet och uppleva avskildhet. 

Fotograf: Roger Borgelid

Båtluffa i vår

Från påsk och framåt så väcks skärgårdens öar och kustsamhällen alltmer till liv. Njut av salta vindar, god mat och härliga promenader bland klipporna. 

Till den lilla ön Dyrön kan du ta dig med båt året om. Här kan du njuta av de vida vyerna, vandra och spana på mufflonfår. Avrunda ditt besök med ett bastubad.
Turförslag: Dagstur till Dyrön , 3-dagarstur med god mat och vandring

Göteborgs skärgård med hamnarna, vikarna, skären och den härliga befolkningen är en unik upplevelse bara en kort båtfärd bort. Båtarna går hela året med vissa avgångar direkt från Stenpiren i Göteborgs centrum. Turförslag: Dagstur till Styrsö, Båtluffa i Göteborgs skärgård, Dagstur till Brännö.

Vårens skaldjursupplevelser

De bohuslänska skaldjuren är av många ansedda som de bästa i värden. Älskar du också havets läckerheter? I så fall finns en rad olika upplevelsepaket med skaldjuren i centrum. På dagen ägnar du dig åt ostronsafari, musselplockning eller kvällsfiske. Kvällstid kopplar du av med skaldjurssupé, härliga drycker och en god natts sömn i hotellsängen. 

Fotograf: Roger Borgelid

Evenemang med det lilla extra

7-15 april - Tranfestivalen
Möt våren, maten, tranorna och naturen under Tranfestivalen vid Hornborgasjön! Det blir matmarknad med lokala produkter, fågelvärdar, utställare och fototävling m.m.

30 mars - 2 april - Konstrundan Påsk 2018
Påsken är en stor konsthelg då gallerier och ateljéer i Falköping och området runt Hornborgasjön håller öppet. På många av utställningsplatserna under Konstrundan Påsk 2018 kan du även fika eller äta i mysig miljö.

30 mars - 2 april - KVIRR 
Under KVIRR - Konstvandring i Norra Bohuslän 2018 kan du besöka konstnärer och konsthantverkare i deras ateljéer och verkstäder i norra Bohuslän, från Strömstad i norr till Lysekil i söder.

16 - 27 april – Vetenskapsfestivalen
Vetenskapsfestivalen - Sveriges största kunskapsfest. Ta del av över 300 programpunkter på Vetenskapsfestivalen i Göteborg

5 - 6 maj - Vårundan Kinnekulle
Vårrundan välkomnar våren på Kinnekulle. Första helgen i maj slås dörrarna upp hos konstnärer, hantverkare, caféer och restauranger som är verksamma på Kinnekulle. Men också musiker, guider och föreningar finns på plats för att visa på ”kullens” mångfald.

19 maj – Göteborgsvarvet
Med över 64 000 anmälda löpare och fler än 200 000 hängivna supporters längs banan är Göteborgsvarvet världens största halvmaraton. Gör dig redo för årets folkfest!

Fotograf: Jennie Lund

Västsveriges besöksmål öppnar för säsongen:

28 april - Liseberg öppnar för säsongen
Åk- och upplevelseattraktioner, hundratusentals blommor, kramiga kaniner, mat, dryck och underhållning på scen och teater erbjuder Liseberg aktiviteter för alla året om. Nordens största nöje ligger i Göteborg, helt enkelt!

30 mars – Vitlycke öppnar för säsongen
Vitlycke museum öppnar för säsongen med ett spännande och roligt program under påskhelgen som ni inte får missa.

2 maj - Göta kanal öppnar för säsongen
Göta Kanal är en av Sveriges största byggnadsverk och besöksmål. Här kan du njuta av folkliv, aktiviteter och avkoppling i en härlig blandning.

Fotograf: goteborg.com

 

Destination