Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

  • Par som äter i trädgård

    Fotograf: Anna Hållams

Vårens höjdpunkter i Västsverige

Spännande aktiviteter, evenemang du inte får missa, paket du bara måste boka… Här hittar du vårens bästa höjdpunkter.


Evenemangen med det lilla extra

I vår händer det massor av skoj i Västsverige. Nedan hittar du några av våra favoriter. Hela evenemangslistan hittar du här.Tranorna kommer med våren

Tranornas ankomst till Hornborgasjön är ett säkert vårtecken. Här mellanlandar årligen tusentals tranor på sin färd till nordliga trakter. 

Tips! Visste du att tranorna lever i par hela livet? Läs artikeln "10 saker du inte visste om tranan" och lär dig roligt fakta om vår kära "Grus grus".                  


Strax utanför Göteborg

Det finns mycket att upptäcka utanför Göteborg. Men det gör det utanför också. Det räcker faktiskt att åka några hållplatser utanför stadsgränsen för att få uppleva helt fantastiska saker. Upptäck strax utanför Göteborg >>


Expedition Bohuslän – äventyr för nyfikna

Följ med på ett riktigt äventyr med Expedition Bohuslän. Här får du möta vilda djur på Nordens ark, se världsunika hällristningar på Vitlycke och konst i världsklass på Nordiska akvarellmuseet. Upptäck spännande historia på Bohuslän museum och upplev en nationalpark under havsytan.


Västsveriges bästa påskpaket

Vill du komma bort en natt och njuta av vårsolen i kombination med god mat, mysigt boende och kanske en aktivitet eller två? Då har vi tipsen för dig.

Par leder varsin cykel

Fotograf: Roger Borgelid

Fika i vårsolen

Den 1 april öppnar uteserveringarna officiellt i Göteborg. Då spelar det ingen roll om det är kallt eller varmt, det är helt enkelt utefika som gäller. Här hittar du tips på kaféer i Göteborg. Vill du hellre fika på ett trädgårdscafé, slott eller kanske en mysig lada? Här hittar du Västsveriges mysigaste kaféer.

Tips! 
Följ med på Fikavandring i Kaféstaden Alingsås. Under ca 1,5 h guidad tur får du besöka några av Alingsås mysigaste kafeer och provsmaka massor av godsaker. 

Kvinnor fikar utanför Kafé i Alingsås

Fotograf: Ulf Svane Photography

 

Vandra

Att vandra i Västsverige är en fascinerande naturupplevelse. Upptäck Bohusläns kustmiljöer, vildmarken i Dalsland och Västergötlands historiska kulturlandskap.

Paddla

Upplev den bohuslänska kustlinjen, Dalslands förtrollande sjösystem eller Vänerns vackra natur från kajaken eller kanoten.

Cykla

För den som vill uppleva Västsverige från cykelsadeln finns massor av möjligheter. Här finns mängder av natursköna leder som ringlar sig genom ett varierande landskap.

Matlagning i det fria

Laga mat tillsammans, upptäck nya råvaror och kom oslagbart nära naturen. Tycker du det låter som en bra idé ska du kolla in "The Edible Country"


Båtluffa i vår

Från påsk och framåt så väcks skärgårdens öar och kustsamhällen alltmer till liv. Njut av en båtluff, salta vindar, god mat och härliga promenader bland klipporna. 

Turförslag

Det unika med att båtluffa i Bohuslän är att det är du som bestämmer vart resan ska gå, vad du vill uppleva och hur många dagar du vill njuta. Vill du ha tips? Nedan hittar du två förslag på fina turer i vår.

Dagstur till Dyrön

Till den lilla ön Dyrön kan du ta dig med båt året om. Här kan du njuta av de vida vyerna, vandra och spana på mufflonfår. Avrunda ditt besök med ett bastubad.

Göteborgs skärgård

Göteborgs skärgård med hamnarna, vikarna, skären och den härliga befolkningen är en unik upplevelse bara en kort båtfärd bort.


Vårens skaldjursupplevelser

De bohuslänska skaldjuren är av många ansedda som de bästa i världen. Älskar du också havets läckerheter? I så fall finns en rad olika upplevelsepaket med skaldjuren i centrum. På dagen ägnar du dig åt ostronsafari eller musselplockning. Kvällstid kopplar du av med skaldjurssupé, härliga drycker och en god natts sömn i hotellsängen. 

Fotograf: Roger Borgelid

Besök trädgårdar i Västsverige

Trädgårdsresan kan du skapa och planera din egen resa till besöksträdgårdar i Västsverige. Låt dig inspireras av trädgårdsmästare och upplev skönheten i det västsvenska landskapet. I anslutning till de flesta trädgårdar finns möjlighet till boende, mat och butiker.

Läckö slottsträdgård