({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Fotograf: Lisa Nestorson

Vinterns höjdpunkter

Här hittar du redaktionens höjdpunkter i vinter. Stort som smått med kriteriet att det ska kännas lite extra bra i magen.

Fira jul i Västsverige

Boka ett härligt julpaket, handla julens klappar, gå på mysiga julmarknader och njut av julbord med lokala delikatesser. Här hittar du allt om julen i Västsverige

Jul i skärgården

Det är något speciellt med skärgården på vintern, speciellt när julen nalkas. Ta båten till mysiga julmarknader och julbord bland Bohusläns sjöbodar och kobbar, eller gör en vinterkryssning med adventsbrunch bland öarna utanför Göteborg.

Fotograf: Anders Jonsson

Julstaden Göteborg

Med sina miljoner juleljus, mysiga marknader, Jul på Liseberg och oslagbara atmosfär är Göteborg en underbar julstad. Kom hit i december och njut av magisk körsång, julens alla smaker och en stämning som inte går att hitta någon annanstans. Julstaden Göteborg invigs 29 november och pågår till 6 januari. 

Fotograf: Liseberg

Vinterns bästa evenemang

  • World Cup Ulricehamn
    Lördag och söndag 26-27 januari 2019 händer det - då är det dags för världscupen i längdskidor i Ulricehamn! Se världseliten slåss om segern från ståplatsläktaren eller upplev stämningen längs spåret och inne vid stadion.

  • Jul på Liseberg
    Den 16 nov – 30 dec förvandlas Liseberg till en glittrande julsaga. Gå på klappjakt bland julmarknadens bodar i skenet av miljoner juleljus, få upp värmen i vintervakna karuseller, hälsa på i Kaninlandet, se den vackra isbaletten, beskåda en magisk ljusshow, gå på spännande skattjakt i Medeltidsbyn och lämna din önskelista till självaste Tomtefar.

  • Balenciaga – Master of couture 
    Den 15 dec 2018– 15 april 2019 visas Balenciaga - Master of Couture, en internationell utställning från Victoria and Albert Museum i London som lyfter fram ”haute couturens mästare” Cristóbal Balenciaga på Textilmuseet i Borås.

Här hittar du fler evenemang i vinter med det lilla extra.

Fotograf: Rolf Zetterberg

Upplev Bohusläns skärgård när den är som vackrast

Att uppleva Bohuslän bortom sommaren är något magiskt. Naturen byter skepnad och det passerande landskapet skapar en verklig närvaro och stillhet. Vinterpaddling erbjuder också en enastående möjlighet till att beskåda skärgårdens djurliv när knubbsäl, sillgrisslor och alkekungar vågar sig in i den inre skärgården. 

Fotograf: Roger Borgelid

Vinterpaddling

Att paddla kajak på vintern när allt är tyst och lugnt, siktdjupet är som störst och endast lite snöfall eller en och annan säl gör dig sällskap är en magisk upplevelse. Kombinera med boende på trevligt hotell, spa och god mat.

 

Fotograf: Ingela Holgersson

Stand up paddle board

Vill du ha en utmaning i vinter rekommenderar vi Vinter SUP i Bohuslän. Upptäck skärgådens vackra öar, magiska natur och djurliv från SUP brädan - garanterat en upplevelse! 


Njut av havets läckerheter

Visste du att skaldjuren smakar som allra bäst under höst och vinter? Här hittar
du Bohusläns bästa skaldjurspaket där du kan njuta av havets läckerheter i kombination med mysigt boende.

Fotograf: Roger Borgelid

Unna dig en Spa-upplevelse

Ladda batterierna på något av Västsveriges alla härliga spa-anläggningar. Här hittar du populära spa som alla är värda en omväg. 

Fotograf: Jonas Ingman @ Bruksbild

Vinterns bästa familjeupplevelser

Överraskningsresa för familjen, jullovsplanering eller härliga aktiviteter och utflykter som passar stor som liten. Här hittar du tipsen som garanterat kommer förgylla din vinter om barnen får bestämma.

Tips! Kolla in "Vinterns bästa familjeupplevelser" för ännu mer inspiration till utflykter, aktiviteter och sevärdheter för hela familjen.

Fotograf: Jesper Anhede

 

 

Andra har också läst: